LILLESAND: — Det er gøy at de endelig vil ordne med ramper for oss. Men det kunne godt tatt litt kortere tid, sier Daniel Helle.

Uansett, gleden i skatermiljøet i Lillesand er stor når det nå ser ut til å bli fart i skatepark-planene i Nedre Hestheia. Mandag var det anbudsåpning på parken, og - om alt går etter planen - vil den stå klar utpå seinhøsten.

— Det kommer litt seint på året, sier Kristian.

— Rett før snowboardsesongen! Vi ble lovet at dette skulle være ferdig til sommerferien, sier Daniel - denne gang med etternavn Knutsen.

Ordfører Arne Thomassen møtte skaterne i oktober i fjor. Da uttalte han at rampene tidligst kunne være på plass til våren. Først måtte politikerne finne penger til kommunens egenandel, så måtte fylkeskommunen godkjenne søknaden om spillemidler. Og til slutt måtte man være sikker på at skateparken ikke laget støyproblemer for naboene.

Nå er kanskje ikke ungdommenes utålmodighet helt uberettiget. I fem år har Lillesand kommune sagt at rampene skulle komme. Men naboprotester, naturvernhensyn og inngripen fra Fylkesmannen har utsatt det hele. I mellomtiden har de unge tatt til takke med sammenraskede paller og ellers hva de har fått tak i.

Nå ser det imidlertid ut at ting er i boks. Men først måtte en opprørt ordfører i driftsutvalget i november ta til orde for å trosse Fylkesmannen og det Thomassen oppfattet som rigide naboer.

— Vi håper på byggestart i august. Firmaene står ved tilbudene i to måneder, så målet er å inngå en kontrakt straks etter sommerferien. Og håpet er å få åpnet dette utpå høsten, sier prosjektleder Magne Haugen på kulturkontoret.