KRISTIANSAND: — Det straffer seg visst å ty til lettvinte løsninger, ler Øystein Finsådal fra Mosby. Søndag kveld var han ikke like blid. Da skulle han overraske forloveden Nina Holst med en romantisk pizzamiddag, og fant frem Møllerens pizzabunn på pose.

— Jeg pleier alltid å bruke ferdige melblandinger, og bare tilsette gjær og vann. Denne gangen skulle jeg prøve en ny type, hvor gjæret allerede var tilsatt, sier Øystein.

Gjæret var imidlertid ikke den eneste nye tilsetningen i posen:

— Da jeg åpnet posen så jeg noe som lignet på spindelsvev på toppen. Jeg tenkte at det sikkert bare var melet som hadde formet seg sånn, og helte innholdet opp i bakebollen. Da fikk jeg øye på noe sort som blandet seg med melet.

Se flere bilder her.

Insekt med vinger - Har de begynt med noe nytt nå? tenkte jeg, og plukket det opp for å se. Det var et insekt - og det var ikke alene. Jeg telte fem eller seks bevingede småkryp oppi melet, grøsser Øystein.

Her fant han også flere kokonger, noe som tyder på at insektene er blitt klekket ut inne i posen.

— Utrolig ekkelt! Bakebollen var helt ren, og jeg så tydelig at de sorte "prikkene" kom ut av posen sammen med melet, forsikrer Mosby-mannen.

Levende mark

Han grep telefonen og ringte søsteren, mor og far.

— De måtte jo få høre hva jeg hadde sett! Da jeg hadde lagt på røret og kom inn på kjøkkenet, oppdaget jeg en liten mark som kom krypende ut av melet. Den var sprell levende, hårete og ikke lenger enn en centimeter. Jeg syntes nesten synd på stakkaren, sier Øystein.

Som fotograferte smådyrene med mobiltelefonen, før han fant frem en ny bakebolle og begynte på nytt.

Ikke fra samme butikk - Det var en ekkel opplevelse, men tok ikke helt knekken på matlysten. Jeg hadde enda en pose med samme melblanding stående i skapet, og tenkte at det kunne jo ikke skje igjen. Men da jeg åpnet den andre posen og så akkurat det samme spindelsvevet på toppen, må jeg innrømme at jeg ble skeptisk, forteller Øystein.

Han helte ut melet og trodde nesten ikke sine egne øyne da det kom ut flere insekter, av tilsynelatende samme slag. De to posene er kjøpt på to ulike butikker med minst en ukes mellomrom.

Første og siste gang - Skikkelig vemmelig! Dersom jeg ikke hadde tittet så nøye etter, er det ikke sikkert at jeg hadde oppdaget insektene i det hele tatt, sier Øystein. Og er glad for at han ikke har brukt Mølleren-posene tidligere.

— Da ville jeg nok lurt litt på hva jeg faktisk hadde spist.

Heretter tyr den pizzaglade romantikeren fra Mosby til hjemmelaget pizza bakt fra bunnen:

— Oppskriften fant jeg bak på Møllerens pose. Jeg brukte de samme ingrediensene, men droppet marken og møllen, smiler Øystein Finsådal.