KRISTIANSAND: Tenåringsgutten som lørdag ble livstruende skadet etter et fall på nær 20 meter fra en boligblokk ved Bystranda i Kristiansand skal ha forsøkt å komme til morens leilighet ved å hoppe over til et stillas.

— Ifølge vitneutsagn ville 17-åringen ta seg inn i morens leilighet på den måten fordi han ikke hadde med seg nøkkel til stedet, sier politiadvokat Hellek Rue ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Ligger i koma

Lørdag kveld meldte Sørlandet sykehus Kristansand, der gutten ble fraktet etter ulykken, at gutten lå i koma.

— Jeg har ingen nye opplysninger om tilstanden hans nå, sier Hellek Rue.Guttens to jevnaldrende kamerater ble fraktet til barnevernsvakten etter hendelsen.

— De skal ha en samtale med politiet senere. Men dette betraktes som en ulykke, og ikke noe som skal straffeforfølges, sier Rue.

- Prøvde å kaste tau til hverandre

Det var ved 18.30 tiden lørdag kveld at ulykken skjedde.

— Han skal ha forsøkt å hoppe fra taket over til et stilas. Han ramlet ned i det han hoppet, da han ikke når fram til stillaset som er cirka 2,5 meter unna, opplyste operasjonsleder Ingrid T. Mæhre.

— Jeg så at en gutt ramlet ned fra taket. De har drevet å klatret i det stillaset i dag. Jeg så en gutt som stod på stillaset og en som stod på taket til den andre bygningen, og at de prøvde å kaste tau til hverandre. Jeg tror at de ville prøve å krysse bygningen. Jeg tipper at det tok ti minutter fra en av guttene ringte til ambulanse til den faktisk kom, men det føltes mye lenger, sier en nabo som ble vitne til ulykken.

Ville ikke bli med politiet

De to kameratene til 17-åringen ønsket ikke å bli med til politistasjonen, og ble derfor lagt i bakken av politiet, før de ble kjørt bort fra stedet.

Guttene skal ha vært svært preget etter hendelsen, og ble ivaretatt av kriseteam lørdag kveld.