Mannen har hele tiden nektet straffskyld i retten. Mannen er også dømt til å betale de to fornærmede, som var venninner av døtrene hans, til sammen 375.000 kroner i erstatning.

Retten legger vekt på en rekke skjerpende omstendigheter. Den ene jenta var sju og åtte år da mannen låste henne inne hjemme hos seg, voldtok og drapstruet henne. Dommen beskriver mannens seksuelle utnyttelse av den andre jenta som grov og omfattende. Overgrepene skjedde fra hun var 12 år gammel til hun var 14. – Tiltalte har som far til de fornærmedes venninner bygget opp et tillitsforhold han grovt utnyttet for å tilfredsstille seg seksuelt, heter det i dommen.

Voldtektene skjedde i 2003-2004, 2004 og 2008. Begge de fornærmede har i en årrekke slitt med betydelige og langvarige psykiske problemer som retten har gått ut fra har sammenheng med overgrepene.

Saken var opprinnelig oppe for Agder lagmannsrett i mai 2013, der mannen 16. mai ble dømt til seks års fengsel. I forbindelse med en anke til Høyesterett ble det avdekket at et av jurymedlemmene i lagmannsretten var tidligere bøtelagt for tyveri, og dermed ikke lovlig oppnevnt.

Saken ble så sendt tilbake til lagmannsretten for ny behandling, der retten kom til samme resultat som sist.

Grimstad-mannen er også tidligere dømt for seksuelle overgrep mot mindreårige barn.

Dommen er foreløpig ikke rettskraftig.