SONGDALEN: — Med omkring 18.000 passerende biler i døgnet rett forbi, har vi en veldig god plassering, sier innehaver av Kiwi Brennåsen, Svein Arild Vilhelmsen.

Vinmonopolets salgsvekst har flatet ut etter 2010, og det er uttalt at det nå skal satses påbedre tilgjengelighet gjennom flere butikker.

Innspillet om å få Vinmonopolet til Brennåsen er sendt til kommunen:

«Kiwi Brennåsen ligger sentralt til ved E 39, og har flere andre aktører i bygget, samt en Shell/7-eleven vis-à-vis butikken som gjør det til et naturlig stoppested for mange».

Ledig plass

— I førsteetasje har vi 380 m2, og det vil kunne tilpasses slik Vinmonopolet ønsker det, sier Vilhelmsen, som ønsker å fylle ledige lokaler.

Kiwi Brennåsen er kjent for alle som kjører mellom Kristiansand og Søgne, der det ligger ved siden av Shell-stasjonen på Brennåsen. Foto: Kiwi Brennåsen

Ideen om pol er ikke ny, og en søknad fra kommunestyret ligger allerede inne hos Vinmonopolet. Styret der bestemmer i november hvor rundt ti nye utsalg skal etableres.Ordfører Johnny Greibesland synes at plasseringen ved Brennåsen er naturlig.

— Det er der de store butikkene er og omsetningen er høy.

- Trekker opp

Kriterier som befolkning, avstand til andre polutsalg og omsetning i detaljhandel bestemmer hvor nye utsalg skal etableres, ifølge kommunikasjonsdirektør i Vinmonopolet, Halvor Bing Lorentzen.

— Det å ligge nær en stor hovedfartsåre vil trekke opp, sier han.