ARENDAL: Tidligere har festivalen brukt flere jorder til teltplasser, men bøndene i området skal nå bruke disse områdene til dyrking, skriver NRK.no.

Leder ved Hove leirsenter, Terje Stalleland, tror ikke festival­deltagerne vil ødelegge det populære turområdet på Hove.

– Det er et verneområde og da skal man være forsiktig. Man har jo prøvd litt i fjor og høstet erfaringer. Det gikk bra i fjor og da kan man jo utvide litt i år, sier Stalleland til NRK.no.

Festivalen har fått skryt fra vernemyndighetene for oppryddingen etter festivalen tidligere år.

— Hove har egentlig campingforbud for å ta hensyn til friluftslivet i området, men det er gjort unntak fra dette forbudet for Hovefestivalen, sier bygartner Jann B. Nilsen i Arendal kommune til NRK.no.

– Dette er en strategi som kommunen har valgt å gå inn på. Man ønsker festivalen velkommen og gir dispensasjon for å kunne gjennomføre festivalen. Dette gjelder en tidsavgrenset periode, og ringvirkningene er betraktelig større for Arendals-området som helhet enn de negative konsekvensene for enkelte turgåere i verneområdet, sier han videre.