LISTER: Det var i desember i fjor at den da 21 år gamle mannen sendte tekstmelding til sin far og skreiv at dersom faren ikke kjørte han til Arendal så ville han "fullføre det han ikke klarte for ett år siden".

I 2010 ble sønnen domfelt for drapstrusler og legemsbeskadigelse mot faren, og Lister tingrett mener derfor at SMS— trusselen kunne framkalle alvorlig frykt hos faren.

Den nå 22 år gamle mannen var også tiltalt for å ha truet bestemoren og hennes mann med vold, men retten mener det forekommer tvil rundt dette og frikjenner han derfor.

Uten førerkort

I tillegg til flere brudd på Vegtrafikkloven, som inkluderer kjøring i påvirket tilstand og falske skilter på en bil, var 22-åringen blant annet tiltalt for oppbevaring av hasj og musikkutstyr som han visste var stjålet. Senere ble dette levert videre for slag.

— Ellers er det straffeskjerpende at tiltalte tidligere er domfelt for vinningsforbrytelser og flere liknende overtredelser av vegtrafikklovgivningen som han nå domfelles for, heter det i dommen fra Lister tingrett.

Tiltalte erkjente seg delvis skyldig i alle tiltalebeslutningene, og dette mener retten er formildende. På bakgrunn av dette settes straffen til fengsel i 120 dager. Boten for promillekjøring settes til 5000 kroner eller 15 dagers fengsel