I KØLAPPKØ: Enok Holta fra Tau i Rogaland har kjørt helt til Vennesla for å bli bedt for. Han håper å bli god i nakken igjen. Foto: Eva Myklebust

VENNESLA : Kveldens møte med Svein Magne Pedersen begynnte ikke før klokka fire, men allerede klokka ett kunne de som ønsket forbønn komme for å trekke kølapp. En lang kø strakk seg bortover parkeringsplassen utenfor Misjonen Jesus Leger. Noen hadde rigget seg til med kaffe i campingstoler, mens andre sto tålmodige og ventet på at kølappmaskinen skulle settes ut.

— Fikk synet tilbake

— Jeg har vondt i nakken og har tro på at jeg vil bli bedre med bønn, sier Enok Holta som er en av de fremste i køen.

TIDLIG: Heldigvis var Enok Holta tidlig ute, og ble nummer 11 i køen. Foto: Eva Myklebust

Han har tatt turen helt fra Tau utenfor Stavanger.— Jeg ble helbredet over telefon med Pedersen for seks år siden. Etter 40 år med plager i ryggen ble jeg bedre, forteller han.

Det er ikke eneste gangen Pedersen skal ha utført mirakler for Holta. For to år siden opplevde Enok Holta problemer med synet og tok turen til Vennesla. Også da ble han bedre.

Ekteparet Leif og Mia Håland fra Østfold hadde lest om mirakelmøtene til Pedersen i en kristen avis, og valgte å ta den lange turen til Vennesla.

— Vi har et sykt familiemedlem med oss som vi ønsker at skal blir frisk, forklarer Mia Håland.

— Det er første gang jeg ser at et slikt system med kølapper, sier hun.

Misfornøyd danske

I køen er det stort sett forståelse for at de må trekke kølapp. Det kommer visst veldig mange mennesker som vil bli bedt for. Men Erik Madsen fra Billund i Danmark er ikke helt fornøyd med systemet.

— Jeg kom tidlig, men ble nummer 39. Det er mange som tar flere lapper. Det er galt. Jeg synes at alle som vil bli bedt for bør stille opp i køen selv, mener han.

— Jeg skal dra tidlig med fergen i morgen tidlig. Da kan jeg ikke være her til langt på natt, sier han.

Predikant Svein Magne Pedersen kan fortelle at han startet med kølapper allerede i 1997. — Da kunne vi ha flere hundre mennesker til forbønn. Møtene våre varer veldig lenge, ofte i tolv timer, og da må folk få kunne sette seg ned og vente og spise, forklarer predikant Svein Magne Pedersen.

- Genialt

Den gangen ble kølappsystemet oppfattet som litt for teknisk i en møtesammenheng, men senere har det blitt omfavnet, mener Pedersen.

— Det er jo helt genialt, sier han.

Det er syke og gamle mennesker som kommer til forbønnI kveld venter han over 100 mennesker til forbønn. Møtet startet med sang, musikk og en times preken. Deretter er det forbønn som kan vare helt til fire om natten.

— Jeg tar meg god tid med hver enkelt, spør dem hva det er de vil bli bedt for og ber for dem, forklarer Pedersen.

Han vil nødig at noen skal besvime eller få hjerteinfarkt mens de står i kø for å bli bedt for.

— Det er syke og gamle mennesker som kommer til forbønn. Det er klart at disse ikke kan stå mange timer i kø. Nå har vi et system der vi tar frem 15–20 stykker om gangen, mens resten får sitte i fred og slappe av til det blir deres tur, forklarer predikanten.