KRISTIANSAND: Dette går fram av administrerende direktør Jan-Roger Olsens redegjørelse til sykehusstyret som skal ha møte torsdag i neste uke. Der legger han saken fram bare som en orienteringssak, og signaliserer dermed at han ikke akter å omgjøre vedtaket tross voldsomme protester.

Flytte

Ledergruppen ved sykehuset vedtok 17. juni å flytte gynekologisk sengepost fra dagens lokaler inn i avdeling for kirurgiske senger. Kirurgisk sengeavdeling utvides for å gjøre plass til de gynekologiske pasientene.— Dette gir en økonomisk gevinst på cirka 3 millioner kroner, i tillegg får man også sikret en jordmorbemanning på føde/barsel i Kristiansand, som oppfyller kravene i den nasjonale fødeveilederen, skriver Olsen.

Rasende

Etter dette vedtaket sendte assisterende enhetsleder Anita Paulsen på gynekologisk avdeling et rasende brev til ledelsen, der hun kritiserte både beslutningen og måten den var framkommet. Brevet ble gjengitt i Fædrelandsvennen 24. juni. Hun har fått støtte fra en rekke kolleger i sin bekymring både for pasientene og de ansatte.Men Olsen skriver i redegjørelsen at "pasientene vil bli behandlet av de samme spesialistene som tidligere. Klinikkledelsen er trygg på at denne endringen vil gi pasientgruppen et godt tilbud ved SSK".

Bakgrunnen for vedtaket er den økonomiske situasjonen ved Kvinneklinikken i Kristiansand. Der har det vært millionoverskridelser på budsjettet flere år på rad.