TVEDESTRAND: En 65 år gammel helerisiktet mann fra Tvedestrand blir fredag løslatt etter åtte uker i varetekt. Han er involvert i en helerisak hvor politiet har sikret verdier for over 50 millioner kroner.

En 63 år gammel kvinne fra Tvedestrand er i tillegg siktet i saken. Hun ble løslatt etter avhør. Kvinnen er søster til 65 åringen, og to av hennes sønner er også siktet i saken. Det opplyser politioverbetjent John Repstad, leder av avsnittet for økonomisk kriminalitet i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Politiet aksjonerte i juni etter at Skatt Sør hadde gjort oppmerksom på store transaksjoner på konti som de to fra Tvedestrand hadde hånd om. Den ene sønnen til kvinnen ble pågrepet i Oslo, og sitter i varetekt i påvente av utlevering til USA. En annen bror er også siktet, men ble etter politiaksjonen i juni løslatt mot en kausjon på 2,5 millioner dollar.

Ulovlig gambling

Sønnene til kvinnen fra Tvedestrand skal ha drevet et ulovlig gamblingselskap med utgangspunkt i Peru, men forgreninger inn i USA, hvor virksomheten skal ha vært ulovlig.

Agder politidistrikt, Oslo politidistrikt og Kripos har samarbeidet med det amerikanske, førderale politi FBI om saken.

65-åringen er siktet for grovt heleri, brudd på verdipapirloven og dokumentforfalskning. Han skal, ifølge politiet, har brukt en konto i Sveits i forbindelse med hvitvasking av penger fra sine to nevøer.

Beslag for 50 millioner

Politiet har tatt beslag og hefte i et hus, tre leiligheter, biler, kontantbeløp og aksjer til en samlet sum av 50 millioner i Norge. Huset ligger i Oslo, de tre leilighetene ligger like ved bryggekanten i Tvedestrand.

— Vi har tatt beslag og sikret oss cirka 20 millioner i bankinnskudd, og venter nå ytterligere fem millioner inn på konto i forbindelse med innløsning av aksjer, sier overbetjent Repstad.