KRISTIANSAND: - Politiet rykket ut til det aktuelle huset for to uker siden etter at vi hadde fått en melding om et voldstilfelle. To nigerianske kvinner var involvert i saken, og den ene skal ha rispet den andre med kniv. Begge ble tatt med til politihuset, forteller kriminalsjef i Agder Politidistrikt, Arne Pedersen, til Fædrelandsvennen.

Pedersen forteller at politiet er kjent med at det har bodd nigerianske kvinner i huset, i en og samme leilighet. Men kriminalsjefen sier de ikke har klare bevis på at det har foregått prostitusjon i huset.

— Det er ingen håndfaste bevis for politiet at det har foregått prostitusjonsvirksomhet, og det er i tilfelle ikke de nigerianske kvinnene som gjør noe straffbart. Det er de som eventuelt kjøper sex som gjøre noe straffbart. I slike saker som dette må vi ha sikre bevis. Det har vi ikke i denne saken, men vi kan naturligvis ikke utelukke at det har foregått prostitusjonsvirksomhet i huset, sier Pedersen.

Naboer reagerer

Han tilføyer at saken har den nødvendige oppmerksomhet fra politiets side.

Flere naboer i området forteller til Fædrelandsvennen at de har kontaktet politiet for å meddele bekymring omkring aktiviteten i huset i Palle Rosenkrantz gate.

— Vi har mistanke om at det foregår prostitusjon der, og det har vi også meddelt politiet, sier en nabo til Fædrelandsvennen, som ønsker å være anonym.

Aktivitet på nattestid

Flere naboer forteller om høy aktivitet på nattestid, og at det har kommet og gått ulike menn til og fra huset på nettene. De forteller at denne aktiviteten skal ha foregått i minst et års tid, men sier det har intensivert seg den siste måneden.

Ingen er så langt siktet i saken, men ifølge NRK Sørlandet har politiet gjennomført flere avhør, både nigerianske prostituerte og naboer skal ha avgitt forklaring til politiet.

Saken blir nå etterforsket ved avsnittet for organisert kriminalitet i Agder politidistrikt.

Huseier har ikke besvart Fædrelandsvennens henvendelser. Vedkommende kjøpte huset, som kalles Winthers hus, av Kristiansand kommune i 2011 for 3,6 millioner kroner. Tidligere har det blant annet vært en barnehage på eiendommen.