FARSUND: Lister tingrett har nå dømt mannen, som er i midten av 20-årene, for grov uaktsom voldtekt, mishandling og drapstrusler. Han må i fengsel i to år og seks måneder, i tråd med aktors påstand.

I retten erkjente mannen truslene og den omfattende volden. Han nektet imidlertid for å ha voldtatt kvinnen.

Utro med bestevenn

Forholdet mellom lyngdalsparet varte i to år, og tok slutt da kvinnen i vinter var utro med den dømtes bestevenn.

Etter dette skrev den dømte mannen flere Facebook-meldinger til eks-samboeren og truet med å skade og drepe henne.

Kvinnen ønsket å møte den nå dømte eks-samboeren. Hun var lei seg for det hun hadde gjort og ville møte ham for å avslutte forholdet på en bedre måte.

Ville hevne seg

Han hadde på sin side fått en ide om at han ville straffe kvinnen ved å barbere henne på hodet. Han hadde barbert sitt eget hode kvelden utroskapet fant sted og opplevde dette synet som en påminnelse av hvor vondt han hadde det. Han ville at kvinnen skulle føle det på samme måte.

Under møtet begynte de to å kline. De trøstet hverandre. Mannen sa så at han ville ha sex med henne en siste gang: Fordi hun skyldte ham det. Han låste dørene til leiligheten og slukket lysene, og dro av henne tights og truse.

Kvinnen sa i retten at hun flere ganger ga sterk uttrykk for at hun ikke ville ha sex. Hun bad ham bli med opp på soverommet for å forsøke å stenge ham inne der.

Barbert på hodet

I sengen gjennomførte den dømte mannen et samleie med kvinnen. Hun sier hun hikstet og gråt hele tiden, men gjorde ikke videre motstand av frykt for reaksjonene.

I retten bestred mannen dette bildet. Retten trodde ikke på ham, og mente han burde ha forstått at kvinnen ikke ønsket sex.

Etter at voldtekten var gjennomført, ville samboeren straffe henne etter planen. Han beordret kvinnen på magen i senga og bandt henne på hender og føtter med gaffatape.

Så ble kvinnen båret inn og lagt på gulvet i et annet rom. Under gjentatte drapstrusler, ble hun barbert på hodet på den ene siden.

— Handlingen ble begått mot en forsvarsløs person og hadde karakter av mishandling, heter det i dommen fra Lister tingrett.

Mannen har forklart at han følte seg som "et monster" da han gjennomførte handlingene.

Tilkjent erstatning

Etter å ha skåret av tapen på hender og føtter ble den dømte mannen kjørt til Lyngdal sentrum av kvinnen. Han truet med å drepe henne hvis han fikk "noe pes" etter det som hadde skjedd.

Kvinnen ble i Lister tingrett tilkjent oppreisningserstatning på 120.000 kroner. Lyngdalsmannen, som ikke tidligere er straffet, er også dømt for å ha drapstruet bestevennen og eks-samboerens far.