KRISTIANSAND: Fritidsetaten Vest arrangerte i forrige uke grunnkurs i laksefiske for jenter i Otra. Det ble en stor suksess til tross for at fisken ikke beit på kroken. — Vi ville få ned gjennomsnittsalderen og øke kvinneandelen på fiskerne i elva. Det var god stemning og alle var fornøyde, selv om vi ikke fikk noe laks, sier Geir Jønsrud, avdelingsleder i Fritidsetaten Vest.

Alternativ fiskekonkurranse

Seks jenter i aldersgruppen 15-17 år fikk først lære om teknikk, utstyr og regler for fiske i Otra før de slapp til i elva. De nybakte laksefiskerne var veldig ivrige og hadde ikke lyst til å reise hjem da den tilmålte tiden var over. Harald Endresen fra Otra Laxefiskelag stilte opp med premier til den interne fiskekonkurransen. Siden laksen uteble, måtte reglene endres, og det ble premiert i følgende klasser som mest elvegress på land og største tre på kroken. - Laks eller ikke, det viktigste er å delta og være ute med venner i den flotte naturen i vårt nærområde, sier Jønsrud.

Stiller med utstyr

For dem som har lyst til å prøve laksefiske kan Fritidsetaten vest eller nærmeste ungdomsklubb kontaktes. - Vi stiller med utstyr, fiskekort og instruktører, og dersom vi har kapasitet til det arrangerer vi gjerne flere turer til Otra, sier Jønsrud.