STAVANGER: Det sier Jannik Lindbæk jr, kommunikasjonsdirektør i Statoil til Fædrelandsvennen.

Hos Norges største bedrift, med en betydelig internasjonal tilstedeværelse, har spørsmål knyttet til kjøp av seksuelle tjenester kommet opp til diskusjon med ujevne mellomrom. Statoil har nedfelt tydelige holdninger i sitt etiske regelverk.

STATOIL: Jannik Lindbæk jr, kommunikasjonsdirektør Foto: Skibstad, Kent

Der heter det: "Statoil er imot kjøp av seksuelle tjenester. Kjøp av seksuelle tjenester kan opprettholde menneskehandel. Menneskehandel er ulovlig, og et brudd på menneskerettighetene. Den enkelte må avstå fra kjøp av seksuelle tjenester når vedkommende er ute på oppdrag og forretningsreiser for Statoil."— Jeg kjenner ikke spesifikt til stedet dere skriver om i Singapore. Men denne problematikken gjelder jo i mange land. Vi forventer at våre ansatte er kjent med lovverket og våre holdninger som bedrift, og retter seg etter det, sier Jannik Lindbæk jr.

— Hva skjer med dem som bryter disse reglene?

— Hvis Statoil oppdager at ansatte kjøper sex på reise, kan det føre til personalsak. I første omgang vil vi nok ta en samtale med vedkommende. Men det ligger jo til grunn at de ansatte skal etterleve disse reglene. Det må de være i stand til.

— Har dette fått konsekvenser for noen, helt konkret?

— Jeg kan ikke kommentere det nå.