KRISTIANSAND: I Prøvevoteringen ble Mosby skole nedlagt med en stemmes overvekt. Da den reelle avstemningen ble holdt, viste stemmetallet 28 mot 25 for Mosby skole.

Bystyret måtte gjennom en lang prøvevotering for å avklare avstemningsrekkefølgen. I prøvevotering ble Mosby skole nedlagt, da Demokratene delte seg.

I den reelle voteringen stemte imidlertid begge sammen, slik at Mosby skole ble reddet med 28 mot 25 stemmer, mot stemmene fra Høyre, Frp og tre representanter fra KrF. Mosby fikk også en uventet støttestemme fra en representant i Høyre.

— En må aldri gi seg, sier Irene Solli (KrF) som satt mutters alene i oppvekststyret i kampen for Mosby, og onsdag kveld kunne innkassere en svært overraskende politisk seier.

Fullt hus

Varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF) var redd brannforskriftene ble brutt fordi så mange demonstranter for Mosby hadde funnet veien inn i bystyresalen.

Politikerne måtte gå kanossa mellom et hundretalls demonstranter som taktfast ropte sine slagord for skolen.

Her kan du se hvordan det så ut da oppvektsdirektør Arild Rekve bli omringet da han ankom bystyresalen.

Etter oppveksstyrets behandling tidligere i måneden tyder alt på at det er et stort flertall for å legge ned skolen på Mosby til fordel for en skole på Hommeren.

Like før klokken 18 startet bystyret debatten om skolen.

Her kan du følge hele bystyremøtet direkte.

Ap vil ha to skoler i Torridal

Arbeiderpartiets gruppeleder Mette Gundersen la fram forslag om en småskole i Mosby (1-4 trinn) i tillegg til barne- og ungdomsskole (1-10) med administrasjon for begge skolene på Hommeren. Ap har tidligere gått inn for nedleggelse på Mosby.

Forslaget får støtte fra KrF, som mener kompromisset løser flere konflikter, blant annet i forhold til idrettsanlegg og kryssing av riksveien.

— Har dere regnet på dette, spurte Høyres gruppeleder Hans Otto Lund.

— Det ligger nok beregninger i saken, bygget står der, vi er ikke redd for kostnadene, sa Gundersen.

Skolesjef Arild Rekve sier til Fædrelandsvennen at det per i dag er umulig å si hva bystyrets vedtak vil koste, eller om det vil koste mer enn en nedleggelse av Mosby, slik skolesjefen hadde foreslått.

Feige

Venstre avviste forslaget fra Ap, og viste til at det er for stor usikkerhet om kostnadene.

Og fikk støtte fra Høyre og Frp som fremhevet Kristiansands kostbare skolestruktur.

Hans Otto Lund antydet at de som gikk inn for både Mosby og Hommeren var feige.

— Her må det prioriteres, sa Lund og gjorde det klart at Høyre vil legge ned Mosby skole.

Bedre løsning

Jan Oddvar Skisland (Ap) la i sitt innlegg til bystyret vekt på at fire klasser på Mosby vil redusere utbyggingen på Hommeren, og at dette vil bli en bedre løsning økonomisk, og en bedre løsning for barna i Torridal og Mosby.

— Dette er et grep for at det skal bli bedre på Mosby sa Harald Sødal.

— Men det er bare begynnelsen, fortsatte han, og tok til ordet for å bedre forholdene i bygda.