EVJE OG HORNNES: – Vi har lett etter en bil i kveld og fant den igjen på Evje, sier operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Toyotaen ble oppdaget klokken 20.30 torsdag. Den kjørte avgårde med en politi i privatbil bak seg. Politimannen meldte om posisjonen til kolleger som rykket ut.

– Bilen ville ikke stoppe. Det ble lagt ut spikermatte ved Esso-stasjonen på Hornnes. To menn ble pågrepet, sier Klausen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Bilen ble stoppet her ved Esso-stasjonen og Joker-butikken på Hornnes. Foto: Elling Svela

Biljakt

Ifølge et vitne ble den stjålne Toyotaen observert ved bensinstasjonen et kvarter før pågripelsen. Bilen kjørte da mot Bortelid.

Et annet vitne så den stjålne bilen kjørte med to politibiler bak seg. Da den kom ned igjen, mot Esso-stasjonen, kom begge politibilene med blålys.

Foran stasjonen drives det veiarbeid og her skal Toyotaen ha fått problemer.

– Den kom kjørende og klarte ikke svingen. Den traff noen betongfendere som er satt opp i forbindelse med veiarbeidet, sier vitnet.

– Ble innesprerret

En av politibilene skal da ha kommet like bak. Den andre bilen kjørte mellom pumpene på stasjonen og klarte dermed å komme seg foran Toyotaen. Dermed ble den innesperret.

– Det var to personer i bilen og den ene kom seg ut før politiet kom bort. Han ble pågrepet med en gang. Den andre ble revet ut av bilen, sier vitnet.

De to mennene, på henholdsvis 21 og 41 år, skal ha blitt satt i hver sin patruljebil. De ble kjørt til arresten.

Toyotaen hadde punktert fremdekk da Fædrelandsvennen var på stedet. Ved 21.20-tiden ble bilen hentet av en bilbergingsbil.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

En bilbergingsbil tar med seg Toyotaen. Foto: Elling Svela

Flere straffbare forhold

Mennene som ble pågrepet er siktet for trusler, tyveri av motorvogn og innbrudd.

– De settes i forbindelse med flere straffbare forhold siste døgn, sier politiets operasjonsleder.

Politiet fikk første melding om mennene klokken 16.40 torsdag ettermiddag da de ble gjenkjent i en stjålet bil.

Saken vil bli etterforsket videre av poltiiet.