OVERSVØMT: Her viser Mehmet Unal hvor høyt kloakken sto på badet, der det strømmet ut av sluken under dusjen og toalettet. Foto: Kjartan Bjelland

KRISTIANSAND: — Det stinket allerede da jeg åpnet inngangsdøra, sier Isa Yilmaz, som leier kjellerleilighet av Memet Unal på Grim i Kristiansand.

Klokken kvart over to på natta gikk Yilmaz ned trappa og tråkket rett ned i 10 centimeter brun, stinkende kloakk. Den tøyt opp i sluken og av toalettet på badet, og hele gulvet i leiligheten var oversvømt.

OVERSVØMT: Her viser Mehmet Unal hvor høyt kloakken sto på badet, der det strømmet ut av sluken under dusjen og toalettet. Foto: Kjartan Bjelland

Han fikk tak i Septikservice som kom og sugde opp alt ved 03-tiden.— Og så begynte vaskejobben, sier Yilmaz og rynker på nesen.

Trafikken sperret

Playstation ble ødelagt, teppene må kastes, men utover det ble ingenting annet skadet utover vannskadene.

Fem-seks husstander i Kristiansand trengte assistanse for å tømme kjelleren full av kloakk etter det massive regnværet natt til søndag. Særlig på Lund, Vågsbygd og Grim oppstod det problemer.

I den nye rundkjøringen i Auglandsbukta var det så mye vann at bilene ikke kom over om natten.

— Det var reine innsjøen, forteller Elise Omdal Kjønniksen som bor like ved rundkjøringen.

For andre gang etter etableringen av den fikk hun kjelleren fylt med vann og kloakk. Men heldigvis var hun hjemme da det begynte å flomme over, og fikk redusert skadene med massiv øsing.

Ved Vegtrafikksentralen får Fædrelandsvennen opplyst at rørene hadde gått tett, og mannskaper måtte ut og rense opp for å få vannet unna.

Sluker måtte renses

Også i Gamle Flekkerøyvei ved Idda på Grim skapte regnværet problemer for trafikken. Biler kom seg såvidt over da vannet flommet over veien i 01-tiden.

I flere tunneler mistet vegvesenet kontakt med skilter og lyssignaler, trolig på grunn av lyn og flom. Søndag jobbes det med å reparere dette. I noen tunneler, som Baneheitunnelen, måtte sluker renses for å få vannet unna. Da ble ett kjørefelt steng midlertidig.— Og på riksvei 404 mellom Skofteland og Fuskeland i Mandal har deler av veien rast ut, men den er fortsatt kjørbar, opplyser vakthavende på vegtrafikksentralen.

Lynnedslag har også slått ut sikringer i en del pumpehus.