KRISTIANSAND: En 30 år gammel asylsøker skal for fjerde gang sendes ut fra Norge. Asylsøkeren ble første gang sendt ut av landet i 2003. Senere er han blitt uttransportert etter å ha kommet ulovlig tilbake i 2009 og 2011. 22. juli i år fikk politiet melding om at 30-åringen igjen var i Kristiansand. Han ble pågrepet i en leilighet i utkanten av sentrum, og senere varetektsfengslet.

Nå er han dømt til 90 dagers ubetinget fengsel for å ha overtrådt innreiseforbudet som ble fastsatt høsten 2010. Den domfelte har søkt asyl i en rekke land, og mener at han kan bli utsatt for forfølgelse dersom han returnerer til hjemlandet Jordan. Flere søknader om asyl og anke over avslag er behandlet av norske myndigheter.

Kristiansand tingrett mener at domfeltes omfattende reisevirksomhet i Europa, og søknader om asyl både i Norge og andre land, tenderer til misbruk av asylinstituttet. Retten bemerker også at mannen påfører norske myndigheter ressurskrevende innsats og utgifter gjennom saksbehandling og tvangsmessig retur.