KRISTIANSAND: — Det hender at elg kommer inn i bebyggelse og områder der folk bor. Det oppleves ubehagelig. Denne elgen trekker seg ikke unna, men forsøker å skremme vekk menneskene. Flere joggere og turgåere har blitt jagd opp i trær, forteller Trond Johanson, viltforvalter i Kristiansand kommune.

Folk i området er nå redde for å gå i Lysløypa ved Sukkevann, der elgen herjer. Nå tar kommunen affære.

— Disse dagene sender vi inn et jaktlag som pleier å gå på elgjakt i et naboområde. De har med seg hunder, og skal prøve å skremme elgen bort. Hvis ikke det fungerer, må vi skyte den, men det prøver vi å unngå, forteller Johanson.

Daglig leder Øystein Konradsen i Randesund idrettslag krysser fingrene for at skremmingsforsøket virker. Tirsdag skal idrettslaget nemlig henge opp poster til onsdagens store terrengløp, BDO-mila.

— Elgen har ikke meldt seg på. Så lenge elgen blir jagd bort, får ikke den noen konsekvenser for løpet. Kommunen har sagt at den skal være borte til vi skal merke løypa. Vi er opptatt av at det skal være trygt å ferdes i skogen. Nå er mange redde for å gå der, forteller Konradsen.

Ifølge Johanson pleier det å fungere å skremme elg bort ved hjelp av hunder. Han tror Sukkevanns-elgen vil være borte innen løpet skal rigges tirsdag.

— Jeg kan ikke garantere det, men vi gjør alt vi kan for å få den bort. Det skal være trygt å løpe BDO-mila onsdag, sier han.

— Er det vanlig at elg oppfører seg slik?

— Nei, det er det ikke. Når de kommer inn i områder der mennesker ferdes, pleier de å trekke seg ut av seg selv. Men denne har vært der i ei uke, og derfor må vi få den bort. Det er ett år siden vi hadde et liknende problem, sier Johanson.

Også den gangen var det ved Sukkevann elgen hadde slått seg til. Men den gangen var det ei elgku med kalv som skremte turgåerne.

— Dette er en okse, så det er ikke samme elgen, sier Johanson.

— Men kan det være kalven fra i fjor?

— Det kan hende, men det vet vi ikke.