SØGNE: — Jeg har fisket her i ti år, men har aldri fått noe lignende, sier den heldige nordlendingen Hege Myklevik til Fædrelandsvennen.

Myklevik, som opprinnelig er fra Lofoten, fisket med sniksnøre onsdag ettermiddag da hun fikk napp på kjempefisken på 140 cm. Det er bare 20 cm mindre en Myklevik selv.

Hun beskriver seg selv som totalt fiskegal, og røper at hun har en hemmelig grop mellom Åløya og Vassøy utenfor hytta på Ålo.

Kjempet imot

— Den sto på 74 meter, og det var mye bølger, så jeg holdt nok på i 20 minutter. Den sprella veldig i båten, og jeg måtte holde den fast i halen da jeg kjørte inn igjen, sier hun.

DIGER: Fangsten var på 12–13 kilo, ifølge lofotværingen Hege Myklevik, som fisket dette beistet utenfor hytte på Ålo. Foto: Rein Tollevik

Det var også litt flaks involvert.— Sluken har ikke mothake, og den satt fast i leppa. Det var bare flaks at den hang på, men jeg dro den inn sakte og rolig, sier hun.

- Uvanlig

Forsker Anders Jelmert ved Flødevigen forskningsstasjon sier til det lokale nettstedet N247 at fangsten er uvanlig stor.

— For noen tiår siden var dette et forholdsvis vanlig fenomen, men som jo alle vet har kysttorsken gått kraftig tilbake og det er jo av den grunn det er innført minstemål (40 cm i Sør-Norge) for torsk, sier han.