På sambandet meldte letemannskaper om at det var observert lys og hørt rop ved Neverdalskardet, det bratte partiet halvveis til Preikestolen.

Disse første observasjonene ble gjort ved 21.30-tiden. Mannen ble bekreftet funnet kl 21.50. Kineseren og letemannskapene er nå på vei nedover terrenget. Det antas at han vil være tilbake til Preikestolen fjellstue ved 22.30-tiden.

Mannen skal være kald, men oppegående.

— Politiet berømmer hjelpemannskapet som fant den savnede i ekstremværet, skriver politiet på Twitter.

— Mannen er relativt lettkledd og har ingen mat og drikke med seg. Så han er ikke kledd og skodd for å gå i fjellet i dette været, sa operasjonsleder ved Rogaland politidistrikt, Olaug Bjørnsen, til Aftenbladet tidligere fredag kveld.

Røde Kors og Norsk Folkehjelp bisto i søket, og Norske Redningshunder sendte ekvipasjer til området. På grunn av det dårlige været, var det ikke mulig å sette inn redningshelikopter i søket.

21-åringen var i følge med to andre landsmenn da han sist ble sett 2,5 kilometer fra parkeringsplassen. De to andre snudde på grunn av været, mens den savnede mannen valgte å gå videre. Turkameratene hans er kommet i sikkerhet og er i god behold på et hotell i Stavanger.

— De to kameratene fikk melding fra sin kamerat klokken 15.00 i ettermiddag om at han var gått seg vill, men de varslet ikke oss i politiet før i 20-tiden. Det betyr at vi kom litt sent i gang og havnet litt på etterskudd, sier operasjonsleder Bjørnsen.