KRISTIANSAND: Etter lang tids etterforskning og telefonavlytting ble en 27 år gammel mann fra Vest-Agder pågrepet av politiet.

Han var da på vei tilbake fra Rogaland der han hadde kjøpt nok et parti på 300 gram hasj av 26-åringen fra kristiansandsområdet, som har flyttet til Rogaland.

19. desember aksjonerte politiet i Rogaland mot klubblokalene til motorsykkelklubben Hells Angels på Braut på Jæren.

Der ble det funnet mindre mengder narkotika. Parallelt med denne aksjonen ble 26-åringen fra Kristiansand pågrepet i sin bolig i Rogaland. Da ble det beslaglagt og 80.000 kroner i kontanter. Politiet har gjort beslag i ytterligere 40.000 kroner under etterforskningen av saken.

2,5 kilo hasj

— Den utflyttede kristiansanderen har erkjent besittelse og omsetning av i overkant 2,5 kilo hasj. I tillegg er han siktet for omsetning av dopingspreparater flere personer, opplyser politioverbetjent Leif Vagle, leder av avsnittet for organisert kriminalitet ved Agder politidistrikt.

— I kjølvannet av pågripelsen av 27-åringen fra Vest-Agder og arrestasjonen av 26-åringen i Rogaland, er det pågrepet cirka 20 personer fra kristiansandsområdet og i Rogaland. Alle disse er siktet for kjøpt og besittelse av hasj. Det er gjort beslag av cirka 700 gram hasj i saken, i tillegg til mindre mengder amfetamin og kokain. Flere av de som er pågrepet har nær tilknytning til motorsykkelklubben Hells Angels, og bekrefter igjen politiets inntrykk av at medlemmer av denne organisasjonen driver kriminell virksomhet, sier Vagle.

På vei til fullverdig HA-medlem

— Som "hang around" er du tjener for de fullverdige medlemmene, før du eventuelt avanserer mot fullverdig medlemskap, forteller overbetjent Vagle. Han sier at det er et relativt sett lite, og lokalt narkonettverk som nå er sprengt.

Den 26 år gamle utflyttede kristiansanderen ble løslatt av politiet for et par dager siden.

26-åringen fra Kristiansand fikk i september i fjor dom i Kristiansand tingrett for besittelse av nesten en kilo hasj, og salg av hundre gram. Dommen ble samfunnsstraff i 180 timer, fordi retten ut fra de opplysninger som forelå var i en rehabiliteringssituasjon.

Retten skrev i dommen blant annet at domfelte "etter hvert kom inn i et dårlig miljø. Han har imidlertid klart å komme seg ut av dette igjen...".

Det gikk bare noen uker før han var tilbake i dette miljøet.