Audun Andersen (61) er ikke bekymret for at båten skal forsvinne i stormkastene. Slik så det ut på Kokkenes torsdag formiddag. Foto: Erlend Olsbu

LILLESAND: — Jeg har opplevd mye verre enn det her. Dette er langt fra det verste jeg har sett. Jeg har vært på sjøen og fisket i kraftigere vind enn dette, sier Andersen til Fædrelandsvennen.

Torsdag formiddag kunne 61-åringen konstatere at alt sto bra til med jolla i båthavna på Kokkenes.

— Den ligger greit i le her, så den er jeg ikke bekymret for. På andre siden av fjorden er det nok verre, sier Andersen.

Ikke verre i Nord-Norge

Det blåste godt i Brekkestø torsdag morgen, men foreløpig er det ikke meldt om de store problemene her eller andre steder i Lillesand. Foto: Erlend Olsbu

Den pensjonerte flymekanikeren kommer opprinnelig fra Tromsø, men er nå bosatt på Bergstø i Lillesand.— Du er kanskje vant til mer uvær i Nord-Norge?

— I Nord-Norge er det mer åpent, så da merker du det bedre når det blåser. Men været i Tromsø er ikke noe særlig verre enn her, sier Andersen.

Følger situasjonen tett

Beredskapskoordinator Geir Jenssen i Lillesand kommune opplyser at det så langt ikke er meldt om alvorlige hendelser.

— Vi følger situasjonen tett, men vi har ikke fått meldinger som gjør at vi må foreta oss noe for å sikre liv og helse, sier Jenssen.

Han forteller at kommunen får jevnlige oppdateringer på været fra Fylkesmannen.

— Det kan se ut som varslene er skalert litt ned i forhold til det som opprinnelig ble meldt. Men det kan jo skje ting og folk må selv ta turen ut for å sjekke både løse gjenstander og fortøyde båter, sier Jenssen.