AGDER: Agder Energi har jobbet intensivt med å ordne opp etter at 15.800 av deres kunder mistet strømmen innen midnatt.

Klokka 15.00 fredag er fremdeles 2000 av disse strømløse.

— Den siste feilen er i Ålefjær, den er ikke veldigkomplisert så vi regner med å få kontroll på den snart. Den rammer cirka1100 husstander, sier kommunikasjonsidirektør i Agder Energi, ChristianAltmann.

Mannskapet som har arbeidet i natt med ulike strømbrudd somfølge av stormen, er nå byttet ut med nye arbeidsfolk, kan Altmann fortelle.

— Vi gir oss ikke før alle husstandene har fåttstrømmen tilbake.

Rett før feilen på Justvik dukket opp, hadde AgderEnergis mannskap klart å redusere antallet rammede husstander fra 15.800 til 1000 kunder.

— Med feilen i Ålefjær er vi oppe i overkant av2000 hustander uten strøm, forteller Altmann.

Klokken 15.30 var husstandene fortsatt strømløse.

Gjerstad og Farsund

Også Gjerstad og Farsund er rammet av strømbruddet.

  • Det er store skader på linjenettet, med trær som har falt over linjene og master som har knukket. Enkelte steder er det tett med trær og det tar tid å rydde opp. I disse områdene er det omfattende, forteller kommunikasjonsrådgiver Hanne Liv Refsnes i Agder Energi.

Siden torsdag kveld har selskapet hatt mye mannskap ute for å drive feilretting. Etter å ha hatt 100 personer i jobb i natt trapper Agder Energi opp i morgentimene.

Stormen som herjet landsdelen i går førte til strømbrudd i nesten hele Sørlandet.

— Jeg kan ikke si nøyaktig når dette vil være i orden, men vi prøver å få det til så fort som mulig. Nå befarer vi linjenettet også. Det er fire helikoptre som flyr for å avdekke feilene nå, sier Refsnes.