Lederen av Naturvernforbundet i Vest-Agder sier NSB-ansatte oppførte seg eksemplarisk.

— Nå sitter vi på Neslandsvatn etter å ha blitt evakuert over i et annet tog. Vi ble evakuert sammen med en hund, en katt, en stor cello, en baby, ei dame på krykker fra Arendal og en eritreisk asylsøker. Alt har gått greit, forteller hun.

Mannskap fra Drangedal brannvesen sto med lykter langs skinnegangen da de 95 passasjerene gikk over fra ulykkestoget til toget som nå skal frakte dem til Kristiansand.

— De NSB-ansatte tok frem nødlys da strømmen gikk. De har vært usedvanlig proffe og flinke,sier Marte Rostvåg Ulltveit-Moe.

Bjørn Tore Erlandsen fra Moss var også på toget. Han skryter også av de NSB-ansatte.

Bremset og bråstoppet

Han sier han sto i nest bakerste vogn da lokomotivet kjørte inn i et steinras.

— Vi merket kraftig bremsing, deretter humpet det, og til slutt kom en bråstopp. Men ikke slik at noen falt, forteller han.

På vei over i det nye toget oppdaget han skadene på lokomotivet. Han sier det har kjørt inn i steinras og at det fremste hjulparet har sporet av.

— Vi ble sittende i toget. Etter fem minutter gikk strømmen. Da syntes enkelte det ble skummelt. Det var bekmørkt. De ansatte kom rundt med sånne lysrør som kan brekkes. Det hjalp.

Roser NSB

Erlandsen sier de ansatte informerte profesjonelt, var behjelpelige med alt - og de beholdt roen hele tiden.

Roald Guttormsen i Kirkens Nødhjelp var også på toget. Han forteller:

— Vi er evakuert til nytt togsett, og er på Neslandsvatn. Ingen dramatikk, og NSB har gitt ypperlig service og informasjon.

Han sier det ble gitt bistand av hjelpemannskap under overføringen til ny tog.

Marte Rostvåg Ulltveit-Moe sier hun er like glad i å ta tog som før.