AGDER: Politikeren er dømt for psykisk og fysisk vold mot sin datter gjennom lengre tid. Kvinnen har selv erkjent at hun en gang klapset datteren, men har ellers nektet straffskyld.

Ifølge dommen fra Aust-Agder tingrett, som VG har fått tilgang til, mener retten at det er «bevist ut over enhver rimelig tvil at innen den perioden tiltalen gjelder, har tiltalte kalt fornærmede feit, stygg, ekkel, ufyselig, dum og en drittunge. Moren har truet med å fortelle andre hvor fæl hun syntes datteren var. Dette har skjedd i påhør av andre familiemedlemmer og venninne». Volden skal ha bestått av klaps, spark og lugging, og ble bekreftet av vitner i retten.

Aust-Agder tingrett skriver i dommen at «etter rettens vurdering har denne adferden mot fornærmede ført til at hun har levd under et «regime» av kontinuerlig utrygghet og frykt for vold. Ved denne vurderingen må både den psykiske og fysiske volden sees i sammenheng. Den verbale trakasseringen foregikk både før, under og etter at den fysiske volden startet. De psykiske krenkelsene foregikk hyppig og over lengre tid».

Den kvinnelige politikeren må betale sin datter 60.000 kroner i oppreisningserstatning.