KRISTIANSAND: — Det var veldig kjedelig da vi fant ut at det ikke ble tur, sier Aslaug Sverkeli.

Ola (5 1/2) showet i bassenget, mens Mary-Ann Hjemdahl og Vidar Strisland følger med. Foto: Steffen Stenersen

Åtte-åringen klarer knapt å sitte stille, der hun plasker rundt i utebassenget på terrassen til Aquarama. Det var ikke slik hun, og resten av reisefølget, hadde sett for seg at det skulle ende, da de troppet opp på Kjevik fredag morgen.

— Begynte å gråte

Klare for en langhelg i Gdansk i Polen, måtte de skuffet konstatere at flyavgangen til Wizzair som skulle frakte dem fra Kjevik klokka 08.05 var kansellert.

— Vi ble jo veldig lei oss, og de to minste begynte å gråte da det ikke ble tur, sier Mary-Ann Hjemdahl.

Men feriehelga skulle ikke gå til spille. Dermed ble julemarked med bratwürst og julenisser, byttet ut med badeklær og svalestup.

Først fikk gjengen beskjed om at flyet ville ta av klokka 09.30, men kort tid etter kom beskjeden om at avgangen var kansellert, og at derfor måtte bli Kristiansand-helg i stedet for.

- Går fint an å ha det gøy i Kristiansand

— Det går fint an å ha det gøy i Kristiansand, selv om vi selvfølgelig ville vært i Polen. Nå koser vi oss her, og senere skal vi se Flåklypa og gå på julemarked, sier Hjemdal.

I morgentimene fredag ble flere flyavganger fra Kjevik kansellert på grunn av det dårlige været som preget Sørlandet torsdag.