Toplandheia er det høyeste punktet på den lengste løypa, som starter i Froland, går innom Birkenes, og tilbake til Froland. Foto: Baard Larsen

BIRKELAND/FROLAND: Kasserer Petter Vinje Svendsen i løypelaget forteller i en pressemelding at det er gjort store investeringer siste 6 år i området. Løypene blitt bredere, drenert og planert slik at 20 cm snø er nok til å kjøre løyper. Dette kommer ikke av seg selv, og løypelaget er avhengig av offentlig støtte og bidrag fra private organisasjoner.

— Løypenettet på 20 km. som vi vedlikeholder og kjører skispor i ligger i Birkenes og Froland kommuner, men er samtidig et regionalt utfartsområde. Sist vinter var det oppkjørte løyper sammenhengende fra tidlig desember til over påske, lengre enn fire måneder. Det ble kjørt over 150 runder med løypemaskinen, totalt ca 3.000 km, oppsummerer Svendsen.

— Vi har opparbeidet egenkapital da vi har fått momsrefusjon på deler av anleggsarbeidet i løypene, og vi er nå i en heldig situasjon hvor vi har et fond på ca 200.000. Vi vurderer å investere i lys i den korte løypa på 2,5 kilometer ved Øynastua, opplyser kassereren i pressemeldingen.

— Investeringer i løypene i Froland og Birkenes kommuner gir folkehelse, turopplevelser og gleder i rikt monn tilbake til befolkningen, avslutter Petter Vinje Svendsen i Øynaheia løypelag.