MANDAL I GODVÆR: Slik så det ut fra toppen av pariserhjulet på tivoliet under Skalldyrfestivalen fredag. Foto: Sondre Steen Holvik
SUSHI: Alexander Vlassov var kommet fra Australia for å servere mandalittene ekte sushi. Foto: Sondre Steen Holvik
Skalldyr3_2.jpg Foto: Sondre Steen Holvik
Skalldyr5.jpg Foto: Sondre Steen Holvik

MANDAL: Festivalsjef Jallis Eriksen smilte i går fra øre til øre over den gode starten på festivalen. Første dag, torsdag, var 45.000 mennesker innom portene i Mandal sentrum – en økning på 25 prosent i forhold til i fjor.

— Nå er vi veldig spente på hvordan resten av dagene går, men dette ser ut til å bli en veldig bra festival, sier Eriksen til Fædrelandsvennen.

At sola jaget bort regnet akkurat tidsnok til festivalstarten har sikkert hatt sitt å si for oppmøte. Fredag kveld så folk ut til å kose seg stort i serveringsteltene langs bryggekanten.

Bugner av tilbud

— Dette er tidenes sommeruke, smilte Kristin Kile, og skålte i skummende frisk CB sammen med resten av mandalsgjengen i midten av 20-årsalderen.

Men det er selvsagt mer enn øl som fortæres på en festival til ære for sjøens frukter. Her bugner det av tilbud. Reker, krabber, blåskjell – og sushi. For den mer moderne gane.

Australske Alexander Vlassov førte sushikniven med stor presisjon i et av teltene.

— Jeg har hørt at det er mange dårlige sushi-restauranter i Norge, derfor er vi her, sa den frimodige kokken.

Åpne til midnatt

Butikkene i Mandal var åpne til midnatt på fredagskvelden under festivalen. Ifølge festivalsjef Jallis Eriksen lever de godt på dette i turistfattige vintermåneder.

— Inntekter fra denne dagen bidrar til at mange butikker slipper å holde vinterstengt, sier han.

Utpå kvelden fredag stimlet folk til foran scenen. Først for å høre det lokale stjerneskuddet Silje Kåfjord, og så senere for å få med seg haldenseren Henning Kvitnes.

Lørdag kveld er det CC Cowboys som er det store trekkplasteret. Men ikke glem det tradisjonsrike VM i rekepilling tidligere på dagen.