MANDAL: — Alt tyder på flott sommervær, og resten har vi god kontroll på.

Jallis Eriksen hevder å ha det aller meste klart, tre dager før festivalen braker løs. Når Sørlandets skalldyrby nummer én inviterer, pleier det kjapt å myldre av noen ti-talls tusen festivalgjester i løpet av fire dager med rikholdig og fullspekket program.

Populært matmarked

— Festivalen går i samme hovedspor som tidligere, men selvsagt med andre variasjoner og innslag, både på matdelen og underholdningssiden. Torsdag morgen starter vi opp med Europeisk matmarked på torvet, noe som var svært populært i fjor. Litt senere på dagen drar vi til med Flying Cirkus. Dette er fire kokker som reiser verden rundt for å lage mat og show i en spennende og noe uvant kombinasjon. Absolutt verdt å se på, oppfordrer skalldyrgeneralen.

Barnas kokkeskole har tidligere vært en stor suksess, og i år skal det igjen kokkeleres for og av de minste. Senere på torsdagen blir det barneshow fra scenen, med Silje Sirnes fra NRK's Barne-tv, etterfulgt av MGP Junior Sommershow 2012. — Barnas kokkeskole har vi både torsdag, fredag og lørdag, mens det europeiske matmarkedet er alle dagene, forteller Eriksen. Foruten restaurantteltene som skal bugne av all slags mat fra havet, blir det flere kulturinnslag i sentrum og like ved. På Kulturfabrikken blir det utstillinger av Frøydis E. Erstad, og i Galleri Buen kan du se "Kunsthåndverk 2010 - et utvalg". Vigelands Hus byr på "Skalldyrgrafikk", men vil du ha mer liv og røre er det bare å dukke opp på en av de mange konsertene.

Vinni og Kvitnes

- Hva har du å by på?

— Vinni har blitt velkjent, og jeg er sikker på at han trekker godt med folk når han entrer scenen torsdag kveld. Godt voksne Henning Kvitnes bør gjøre det samme dagen etter, og lørdagens høydepunkt er CC Cowboys. Tidligere har vi hatt båre Postgirobygget, DDE og flere andre store norske band, og i år fant vi ut at tiden var inne for CCC, fortsetter skalldyrsjefen. Og jada, selvsagt blir det VM i rekepilling. Vil du følge med på pillemesterskapet må du stille opp lørdag ettermiddag.