KRISTIANSAND: — Ulykken har skjedd under lossing av takstolene, resten har vi ikke helt oversikt over, sier politiets innsatsleder Eyvind Formo.

Den omkomnes far ble kjørt til legevakten.

— Han er tatt hånd om av legevakten. Det er mulige lettere skader, opplyser operasjonsleder Geir Andersen i Agder politidistrikt.

ULYKKEN: Redningspersonell forsøkte gjenoppliving på stedet. Men 28-åringen ble erklært omkommet på stedet. Foto: Kristin Ellefsen

Arbeidstilsynets etterforsker og politiets kriminaltekniker var torsdag kveld inne på Andøya Industripark for å sikre åsted og bringe klarhet i hva som kan ha skjedd.Øvrige pårørende ble varslet kort tid etter ulykken. Den omkomne er ifølge politiet fra Østfold.

Under stålkonstruksjonene

Ulykken skjedde like før klokken 16 torsdag ettermiddag. Da lå tre av de lange ståldragerne igjen på semitraileren. Resten lå veltet ved siden av. De skulle utgjøre en del av reisverket med til sammen 190 tonn stål, som skal bli den nye monterings— og lagerhallen, som bygges mellom lokalene til Oneco og McGregor inne på området til Andøya Industripark, på andre siden av veien for Kristiansand Båt og Motor.

Transporten

Det var firmaet Nordic Crane Kynningsrud AS i Fredrikstad som sto for transporten av de lange stålkonstruksjonene, som er laget i Fredrikstad for Andøya Industripark.

De fraktes på store vogntog som spesiallast til Kristiansand, og må på grunn av størrelsen ha følgebil som varsler om lasten.

Et team fra selskapet var torsdag ettermiddag på vei til Kristiansand, for å ta hånd om kollegaen og far til den omkomne 28-åringen.

— De to er begge erfarne sjåfører som har jobbet med dette i mange år, sier daglig leder Eirik Kynningsrud i Nordic Crane Kynningsrud, som dro til Kristiansand sammen med driftssjef og hms-leder i selskapet.

Selskapet har spesialisert seg på denne typen transportoppdrag.

— Vi har ikke hatt slike ulykker før, opplyser han.