KRISTIANSAND: — Jeg hilser en debatt om ett felles sykehus velkommen, sier Henriksen, som fort understreker at hun holder sykehuset i Flekkefjord utenfor den debatten.

— Det er en viktig og god debatt å reise, og vi må begynne å tenke tanker nå for å ha håp innenfor en tidsramme på 15 år og framover, sier hun.

- Noen bør gå i bresjen

Henriksen peker på at det stadig kommer nye prosjekter i kø innenfor dette området, og at vi i Norge sitter med veldig mye sykehusmasse som er fra slutten av 60-åra til midt på 80-tallet. Det er en bygningsmasse som mange steder er moden for utskiftning.

— Vi vet at man er i gang i Oslo, Trondheim og Østfold. Buskerud, Innlandet og Møre og Romsdal har lenge pratet om behovet for nytt sykehus. Mange er på banen, det er riktig at vi nå starter prosessen med å bygge nytt og noen bør gå i bresjen for det, sier Henriksen.

Henriksen mener man er inne i en tid med spennende utvikling innenfor moderne medisinsk teknologi, og at et nytt sykehus må utredes og planlegges med det for øye.

— Avstander og plassering vil ha mindre betydning i framtiden, i et framtidens sykehus kan man utføre tjenester andre steder, også hjemme hos folk.

- Uvesentlig hvor det skal ligge

Kari Henriksen mener man bør holde sykehuset i Flekkefjord utenfor en diskusjon om ett nytt sykehus for Sørlandet.

— Det vil alltid være et behov for de oppgaver Flekkefjord utfører, de har lykkes godt, og funnet sin nisje, nå blant annet i et tett samarbeid med kommunen.

- Hvor bør det nye sykehuset ligge?

— For meg er det helt uvesentlig, jeg ønsker en debatt om kvaliteten på tjenestene, og håper vi unngår en debatt som kun handler om plassering, sier Henriksen.