SØGNE: Arkeologene fant en nesten komplett hodeskalle i starten av oktober, men måtte pakke sammen utstyret ved Hummervigholmen før de ble ferdige. På mandag er arkeologene fra Norsk Maritimt Museum og Kulturhistorisk Museum tilbake i bukta der Sol-kvinnen ble funnet for 19 år siden.

Fått mer penger

Riksantikvaren bevilget opprinnelig 1,2 millioner kroner til utgravingen, men et nytt millionbeløp ble stilt til rådighet for tre ukers avsluttende arbeid.

— Riksantikvaren har bestemt at utgravingene skal ferdigstilles i år, og allerede mandag starter vi opp for fullt igjen, sier Pål Nymoen ved Norsk Maritimt Museum til N247.

Dermed fortsetter jakten etter nye funn i den innerste delen av bukta.—  Potensialet er stort, og drømmen er at vi finner et helt skjelett under her, uttalte Pål Nymoen til Fædrelandsvennen sist.

85 funn til nå

Sol ble funnet for 19 år siden, og sammen med den siste hodeskallen er det gjort funn av totalt fire personer. Levningene er rundt 9000 år gamle.

Arkeologene gjorde sist 13 funn som stammer fra mennesker. Totalt har arkeologene gjort 85 ulike funn, inkludert menneskebein, fiskebein og redskaper av flint.