Brannen startet mandag morgen. Foto: Ivar Nøttestad / Roverspeiderne
IMG_3824.JPG Foto: Ivar Nøttestad / Roverspeiderne

SIRDAL: Ifølge operasjonsleder Henning Andersen ved Rogaland politidistrikt ble hytteeieren kontaktet og vedkommende kunne bekrefte at ingen personer befant seg i hytta.

Meldingen om hyttebrannen kom inn klokken 08.45, opplyser Brannvesenet Sør-Rogaland til Aftenbladet.no. De varslet videre til Sirdal brannvesen, som rykket ut. Et vaktlag fra Tonstad og et lag fra Tjørhom rykket ut. Sistnevnte hadde omkring 20 minutter kjøretid til brannstedet.

Vanskelige kjøreforhold

— Det var alt god fyr i hytta da brannen ble oppdaget, og de første meldingene om brannen kom. Det var også noe vanskelige kjøreforhold i området, med rundt fem centimeter nysnø, sier politiførstebetjent Jon Uleberg ved Sirdal lensmannskontor til Aftenbladet.no.

Mandag formiddag opplyste Uleberg at brannmannskapet hadde kontroll på brannen, men at hytta var i ferd med å kollapse.

Årsaken til brannen er foreløpig uklar.

— Lensmannskontoret i Sirdal får nå ansvaret for å etterforske årsaken til brannen. Vi vil få bistand fra krimteknisk i dette arbeidet, sier Uleberg.

Brøytebilsjåfør oppdaget brannen

Ivar Nøttestad i Roverspeiderne meldte mandag morgen at brannvesenet var på stedet, men at hytta trolig ikke kunne reddes. Roverspeiderne bistod i arbeidet med brannen.

Hytta ligger i Ådneram fjellgrend, nord i Sirdal.

— Det ligger flere hytter i dette hyttefeltet. Dette er den siste hytten før du kommer til leilighetene. Denne hytten ligger på høyre siden, opplyser Nøttestad til Aftenbladet.no.

Det var en brøytebilsjåfør som oppdaget brannen og varslet brannvesenet.

Ingen i hytta

— Eierne av hytta hadde dratt hjem i går. Det skal ikke ha vært noen til stede da brannen oppstod, opplyser vaktsjef Eivind Hamre i Brannvesenet Sør-Rogaland til Fædrelandsvennen.

Mandag formiddag snør det i området, og det er vindstille. Det er ikke fare for at brannen skal spre seg.

Brannmannskapene fra Tonstad hadde klokken 12 returnert, mens laget fra Tjørnhom blir på stedet for å drive etterslukking.