KRISTIANSAND: 15-åringen Vegard Berget Flystveit var raskest av derundt 1550 som løp dagens karuselløp.

— Gøy å vinne minførste karusellseier, selv om de beste seniorene ikke stilte i dag, sier denunge tiendeklassingen fra Oddermarka skole.

Torsdag forserte kristiansanderen den 4,35 kilometer langeløypa på 16,06 minutter og var godt fornøyd med tiden. At han erkondisjonssterk har Oddersjaa-utøveren bevist ved en rekke anledninger, førstog fremst i langrennsløypa.

For knappe to måneder siden ble han dobbelthistorisk - først ved å vinne hovedlandsrennet som første gutt fra Agder,dernest ved å bidra til tidenes første stafettgull for Agder i sammemesterskap.

— Løpingen er ypperligtrening. Om noen dager begynner jeg med rulleskitreningen og økertreningsmengden litt, opplyser Berget Flystveit.

Han har blinket ut motbakkeløpet Skuggenatten rundt somen viktig oppkjøringskonkurranse, samt rulleskirennene Blinkfestivalen ogLysebotnbakken opp.

I langrenn er han nå gammel nok til å konkurrere inorgescup for juniorer og håper på pallplasser.

Helga Berit Bjørnarå vant kvinneklassen på 16,46minutter. Karusellgeneral John Humborstad var i sedvanlig godt lune underveis iarrangementet, til tross for at svært bløte forhold gjorde at løypa måttelegges om.

— Det er utrolig moro åse at så mange trosser regnværet. 90 prosent av gangene har vi fine forhold,men i dag var det nesten at vi måtte innføre svømmeknappen, smiler han.

Denne gjengen la ut fra Grønn slette nøyaktig kl. 17.30 i dag. Foto: Rune Stensland