KRISTIANSAND : Tiltalte kan ikke utelukkes ut fra dette funnet. Andre biologiske spor stammer fra tiltalte.

Dette fortalte seniorrådgiver Mariam Mjærum Bouzuga fra Folkehelseinstituttet i Kristiansand tingrett onsdag.

To menn andrep

Den unge kvinnen som i retten har fortalt at hun ble utsatt for overfallsvoldtekt 26. juni har fortalt at det var to menn som angrep henne. De rettsmedisinske

undersøkelsdene bekrefter jentas forklaring om at det er to menn. Men dna-prøvene fra hendene til fornærmede bekrefter ikke annet enn at de er spor fra to menn, og at tiltalte ikke kan utelukkes. Han kan imidlertid ikke knyttes direkte til dette funnet, men sporene utelukker ham ikke.

Knyttet til stedet

Funn av biologiske spor på to løvblad på stedet for voldtekten knytter imidlertid tiltalte direkte til åstedet. Her er dna-matchen hundre prosent, fortalte seniorrådgiveren.

Tiltalte har fortalt at siden de bilogiske sporene kan knyttes til ham, så er det to kamerater som har plantet bevisene på stedet, eller at sporene har "overlevd" etter at han hadde frivillig sex med kvinnen som anmeldte voldtekten 29. mai.

Seniorrådgiveren fra Folkehelseinstituittet sa at det ikke var noen direkte forskning eller undersøkelser som kunne fortelle noe om hvor lenge slike bilogiske spor kan overleve ute i naturen.

Kriminalteknikeren som undersøkte åstedet for overfallsvoldtekten 26. mai fortalte at da han la seg ned på alle fire for å starte undersøkelsene på åstedet, fant han relativt raskt to løvblad med biologiske spor som altså gjennom dna-analyser knytter tiltalte til selve dette stedet i Baneheia.

— Respekterte kvinner

— Det beste med bestekompisen min var at han respekterte kvinner. Hvis jeg sa noe nedsettende om kvinner påtalte han det, fortalte den 18 år gamle kameraten i tingretten onsdag.

Han hadde blitt oppsøkt av kvinnen som anmeldte overfallsvoldtekten i Baneheia 29. mai, fordi han på Facebook hadde sagt at han var bror til tiltalte. Vitnet gjorde opptak av to av tre samtaler han hadde med kvinnen, "av hensyn til egen sikkerhet" sa han i retten. Av opptaket han gjorde av samtalen med den unge kvinnen fortalte han at han var halvbror til tiltalte, fordi de hadde felles mor. Dette benektet han i retten i går. De var kun kompiser.

Fotballspiller

Vitnet spilte på samme lag som tiltalte i en fotballklubb i Kristiansand. Han bekreftet i retten at han hadde sagt til treneren at tiltalte kanskje ikke kom tilbake fra Gran Canaria til Kristiansand. - Jeg var blitt fortalt at han var mistenkt for voldtekt. Det var det bror til tiltaltes kjæreste som sa til meg, sa den 18 år gamle gutten.

Vitnet bekreftet at gutten hadde hatt en del sex med jenter i Kristiansand, men at det skjedde før han fikk kjærreste. Selv har tiltalte erkjent å ha hatt frivillig sex med to av de kvinnene som har anmeldt hama for voldtekt. Det skjedde i en periode mens han hadde kjæreste.