MARNARDAL: — Vi vet ikke hvor den er for øyeblikket, og vi er derfor ikke ut i terrenget. Ved neste observasjon fortsetter jakten, sier leder av jaktlaget Kjetil Magne Larsen.

Fra tirsdag - 1. oktober - kan i tillegg alle som har jaktlisens skyte ulven om de kommer over den.

— De må bare passe på å ha registrert seg i Brønnøysundregisteret via nettet, sier leder av Grunneiernes Frittstående Organisasjon (GFO) Gunnuf Manflå.

Organisasjonen har mange sauebønder som medlemmer, og har utøvet sterkt press på fylkesmannen om at det også måtte åpnes for at alle med jaktlisens kan felle ulven. Først var det nemlig kun et eget skadefellingslag som hadde tillatelsen, og det kun til 10. oktober.En vanlig elgjeger derimot med lisensen i orden kan felle ulven helt fram til 31. mars neste år.

— Når elgjakta begynner får vi dermed en veldig hjelp i disse jegerne over et mye større område, sier Manflå.

Klarsignal

Etter at de fire sauene ble funnet drept i Vennesla onsdag, kom klarsignalet om lisensjakt fra fylkesmannen fredag formiddag.

— Det er svært positivt at det skjer så raskt. Situasjonen var en helt annen i fjor, da kom ikke lisensjakten under elgjakten. I tillegg klarte miljøvernorganisasjonene å stanse jakten i to uker mens jakten ble vurdert av direktoratet, sier Manflå.Siden ble to ulver felt i Telemark og Vestfolk, trolig de to som herjet på Sørlandet.

Katastrofeår

Fjoråret var et ekstremt år hva angår angrep fra ulv. Bøndene søkte om erstatning for 608 sauer og lam som de mente var drept av ulv under beitesesongen.

Nå skal ulven som drepte fire sauer i Øvrebø skytes. Fellingstillatelsen ble gitt torsdag. Foto: Illustrasjonsfoto: Norges Jeger og Fiskeforbund (NJFF)

— 2012 var en sann katastrofe med så mange drepte sauer. Det ligger mye lidelse i de tallene. Og nå er den her igjen, sier en oppgitt Manflå.Lørdag morgen var han sammen med to andre på let etter spor etter ulven i rimen som var kommet etter en kald natt. De fant ingenting.

Egen sporhund

Nå håper Manflå at jaktlaget klarer å finne den, og hvis ikke at den blir felt av andre jegere.

— GFO har sammen med Norsk Sau og Geit sponset til sammen 16.000 kroner for å få kjøpt inn en egen hund fra Finland som er spesialtrent til å spore opp rovdyr, blant annet ulv. Den skal settes inn ved behov, sier han.