VENNESLA: — Kvinnen søkte tilflukt i et nabohus i Vennesla ved 18-tiden tirsdagkveld. Herfra ble politi og ambulanse tilkalt opplyser lensmann John ThomasHomme i Vennesla til fvn.no.

Hun er innlagt på Sørlandet sykehus i Kristiansand med stikkskader. Hunhar pådratt seg hjernerystelse og har også andre skader og merker på kroppen.Mannen ble kort tid etter pågrepet av politiet. Pågripelsen var heltudramatisk.

Paret har felles barn og kommer fra Afghanistan. De har lovlig oppholdi Norge som asylsøkere, og har ikke bodd lenge verken i landet eller Vennesla.

Lensmann Homme sier at mannen foreløpig er siktet forsøk på forsettligdrap. Mannen ble onsdag kveld avhørt av politiet.

— Men avhøret ble stoppet etter et par timer fordi han ønsket en tolksom snakket hans dialekt. Han var redd for at deler av det han sa kunnemisforstås og ønsket en tolk han var 100 prosent sikker på at forstod hamriktig. Dette etterkom politiet, forteller mannens forsvarer Sveinung SøndervikJohnsen.

— Hvordan stiller han seg til siktelsen?

— Avhøret kom aldri så langt, men ut i fra forklaringen så langt så vildet nok bli til at han ikke erkjenner straffskyld etter det han er siktet for,sier Søndervik Johnsen.

— Kan du si noe om hva slag forklaring mannen har gitt på det somskjedde?

— Før avhøret er helt avsluttet og vi er sikre på at min klient ergjengitt helt korrekt vil jeg ikke si noe om hva han har sagt i sin forklaring.

Dersom politiet klarer å få tak i en tolk som snakker mannens dialekt,vil avhøret bli gjenopptatt i morgen.

Forsvareren vet ikke noe om når mannen eventuelt vil bli fremstilt forvaretektsfengsling, men onsdag formiddag sa lensmann Homme til fvn.no at detvar aktuelt å fremstille han for varetektsfengsling torsdag eller fredag.

Når det gjelder situasjonen for den skadede kvinnen, er den ifølgeHomme bedre enn fryktet.

Politiet har foreløpig ikke klart å finne ut om paret er gift ellerskilt.

— Men etter hva han har fortalt til meg er de gift, sier SøndervikJohnsen.