Marius kunne gjøre svært få ting på egenhånd og han forteller at han blant annet måtte ha hjelp til å spise og skrive. Foto: Jon Anders Skau

KRISTIANSAND: Nå håper unggutten at fornøyelsesparkene i landet er mer obs på sikkerheten.

— Jeg har jo skadet meg for livet, fingeren vil jo aldri vokse ut igjen, sier en oppgitt Marius Ingebrethsen.

Det som skulle være en hyggelig dag i Sørlandsbadet i Lyngdal en julidag i fjor, ble et mareritt for den da 13 år gamle gutten. Han skulle bare ta en vannsklie som så mange andre hadde gjort før ham.

Da han nærmet seg bunnen av sklia, så han at det var noen som sto i veien.

— Jeg la armene på skliekanten for å bremse farten. Langs ved bunnen i sklia var det montert glassvegger. På hver side var det mellomrom i glassveggene som jeg klarte å få begge pekefingrene mellom, sier han.

- Fryktelig vondt

Gutten kjente et rykk. Da han reiste seg, så han at tuppen på den venstre pekefingeren var revet tvers av, den høyre hang fast bare i senene.

— Det var mye blod, og det gjorde fryktelig vondt, sier Marius.

Han ble brakt til Sørlandet sykehus i Kristiansand etter ulykken. Legene klarte å redde den høyre pekefingeren, men den venstre kunne de ikke gjøre noe med.

— Noen ganger drømmer jeg at jeg sitter på toppen av sklia, renner ned og våkner av rykket, sier han, og forteller at han fortsatt har mareritt etter ulykken.

— Ulykker skjer overalt, men slike ting skal bare ikke skje. Jeg ønsker ikke at noen andre skal gå gjennom det samme som meg, sier Marius Ingebrethsen.

Marius kunne gjøre svært få ting på egenhånd og han forteller at han blant annet måtte ha hjelp til å spise og skrive. Foto: Jon Anders Skau

— Har du dratt tilbake til Sørlandsbadet etter ulykken?- Nei, Sørlandsbadet vil jeg ikke dra tilbake til. Jeg er redd for at noe av det samme skal skje igjen.

Fjernet glassveggene

Leder for Sørlandsbadet i Lyngdal, Atle Homme, sier han er svært lei seg for ulykken og det Marius nå har vært gjennom.

— Dette er bare trist og leit. Slike ting skal bare ikke skje, sier han.

Homme sier alt ble gjort etter forskriftene da glassveggene ble satt opp, men likevel skjedde det en ulykke, noe han synes er uforståelig.

— Vi stengte sklia med en gang. Etter at vi hadde hatt en samtale med Det Norske Veritas, ble vi enige om at glassveggene skulle fjernes, sier Homme.

Skaderapport

Rapporten til Park- og tivolitilsynet fra 2011 viser antall registrerte skader i fornøyelsesparker i Norge. Det var i 2011 234 skader av den laveste graden, som omfatter skrubbsår, hodeskader med svimmelhet og småbrudd.

I den høyere kategorien, som omfatter større bruddskader og kutt, samt besvimelse i inntil 15 minutter, var det 19 registrerte tilfeller.