FLEKKEFJORD: — Voldtekten skal ha skjedd natt til lørdag 7. juli like ved Flekkefjord politistasjon, sier etterforskningsleder Siv Helen Tveit til Fædrelandsvennen.

Overfallsvoldtekten skal ha skjedd rundt midnatt, og er ifølge etterforskningslederen den første overfallsvoldtekten i Flekkefjord i manns minne. Det var avisen Agder som først omtalte hendelsen.

— Fornærmede er en kvinne i 20-årene. Hun har ingen fysiske skader. Hun anmeldte forholdet samme natt, sier Tveit.

— Dette er den første overfallsvoldtekten så lenge jeg kan huske i Flekkefjord. Vi har ikke fått inn meldinger om noen flere voldtekter, så vi er ikke bekymret for at det er spesielt farlig i Flekkefjord fremfor andre steder.

Flere ungdommer like i nærheten

Kvinnen skal ha møtt en gjeng med ungdommer i området, hvorpå en av ungdommene gikk ut av gruppa og fulgte etter henne. Det er ifølge politiet usikkert hvor langt unna ungdomsgjengen stod under overfallet.

— Gjerningsmannen er av europeisk opprinnelse. Vi har ikke noe bedre signalement på ham, men er svært interessert i tips dersom noen har sett noe, sier etterforskningslederen.

To uker uten resultat

Så langt har politiet avhørt fornærmede og potensielle vitner til hendelsen, uten å komme noen vei.

Det har nesten gått to uker siden overfallet, hva tenker du om at gjerningsmannen ikke er pågrepet?

— Det er tragisk at gjerningsmann ikke er tatt. Vi hadde håpet å få tak i ham, men så langt har vi ikke det. Det er ferietid og det er mange personer som ikke tilhører byen. Det gjør utvilsomt etterforskningen vanskeligere, sier Tveit.

— Dersom det hadde vært en kjent gjerningsmann, måtte vi ha bevist om voldtekten hadde funnet sted eller ikke. Nå står vi mer på bar bakke, sier hun.

Det er politiets felles kriminalenhet i Kristiansand som skal etterforske saken videre.

Fremdeles under etterforskning

— Vi venter på svar på tekniske prøver som vi har foretatt. Det kan gå opptil 4-5 uker før vi har noe svar på dem, ettersom det er fellesferie og alt, sier nestleder i kriminalenheten, Arne Sundvoll.

Det eneste nestlederen vil opplyse om er at saken fortsatt er under etterforskning.

— Vi har gjort en god del etterforskning på denne saken. Det vi har funnet ut ønsker jeg ikke å gå ut med på dette tidspunktet. Jeg ønsker heller ikike å uttale meg om i har noen mistenkte i saken, sier Sundvold.