KRISTIANSAND: Ranet skjedde for to uker siden.

— To menn oppholdt seg i en blokkleilighet sentralt i Vågsbygd. De ble der oppsøkt av en 33 år gammel mann. 33-åringen hadde med seg en gasspistol, og skal ha truet de to til å gi fra seg penger. En 61-åring ble etter kort tid slått i hodet med pistolen. De to mennene rømte leiligheten, og varslet politiet. I mellomtiden hadde raneren tatt med en del mynter, opplyser etterforskningsleder ved Vågsbygd politistasjon, Rune Strømsvåg, til Fædrelandsvennen.

Pågrepet etter en halvtime

PISTOL: Denne pistolen ble beslaglagt av politiet på 33-åringen en halv time etter ranet. Foto: Politiet

— En halv time senere ble den 33 år gamle mannen pågrepet av politiet i nærheten. Han hadde da en blodtilsølt gasspistol på seg, og ganske mange mynter som vi antar han tok med seg fra leiligheten, opplyser Strømsvåg.- 33-åringen har nektet å forklare seg for politiet om saken, fremholder etterforskningslederen.

— Min klient sier at det ikke var noe ran i det hele tatt. Det oppstod en situasjon i leiligheten som overhodet ikke var tilsiktet, og 33-åringen presiserer at han ikke utløste det som skjedde, sier advokat Sveinung Søndervik Johnsen, som er forsvarer for 33-åringen.

Fengslet og løslatt

Mannen som er siktet for ranet og legemskrenkelsen, ble varetektsfengslet dagen etter ranet. Han ble imidlertid løslatt, fordi det ikke var ledig varetektsplass. Løslatelsen skjedde samme dag som han var innkalt til soning ved Arendal fengsel. Han møtte ikke til soning.

To dager etter løslatelsen ble politiet tilkalt til en leilighet på Slettheia. En mann og en kvinne følte seg truet av 33-åringen, som under besøket i leiligheten skal ha hatt med seg et våpen. Da politiet kom til leiligheten, var 33-åringen forsvunnet.

Meldte seg

— Etter denne episoden ble 33-åringen etterlyst internt i politiet. Han meldte seg imidlertid til soning ved fengselet i Arendal for et par dager siden, opplyser etterforskningsleder Strømsvåg.

33-åringen, som er siktet for ranet av de to mennene i Vågsbygd, er straffedømt 13 ganger tidligere, og bøtelagt ti ganger. Han har nå startet soningen av to dommer fra september i fjor og april i år.