KRISTIANSAND: I fjor ble det kjent at politibilene snart endrer utseende ved at dagens design i nasjonalfargene skal byttes med gult og svart.

Bakgrunnen for fargevalget er å gjøre bilene mer synlige for andre trafikanter og dermed mer trafikksikre.

— For mye gult

Etter å ha prøvd ut det nye designet på tre kjøretøy siden februar har designet blitt endret ytterligere, melder P4. To av bilene ruller nå rundt med kraftige røde striper på bakparten.

— Vi så relativt raskt at det ble for mye gult og for lite sort. Vi fant også ut at det kunne være hensiktsmessig å erstatte det sorte med rødt i bakenden, sier Erling Fosse i Politidirektoratet.

Dagens design med den norske løven ble innført i 1986, og avløste da den gamle sort/hvite uniformeringen. Dette blir dermed den første endringen av utseendet på over 25 år.

Endrer ikke gamle biler

Den endelige godkjenningen av de nye fargene er ventet innen mars. Etter dette vil alle nye biler som anskaffes få de nye fargene.

— De gamle bilene vil beholde de tradisjonelle fargene til de går ut av drift, sier Fosse.

Det er foreløpig uklart når biler med de nye fargene blir å se langs veiene i Agder, ettersom politidistriktet ikke har avgjort hvor mange biler som skal anskaffes i 2012. Hva synes du om de nye politibilene? Si din mening under.