SOTSJI: Håvard Bøkko, Sverre Lunde Pedersen og Simen Spieler Nielsen endte på femteplass på lagtempoen i Sotsji søndag. Den norske trioen gikk på 3.58,68 og var 6,65 sekunder bak suverene Nederland, som forsvarte gullet fra i fjor.

Sølvet gikk til Sør-Korea på tiden 3.44,59. Polen sikret bronse med 3.45,22. Norge var snaut tre og et halvt sekund fra medalje.

— Det var ganske tungt. Formen har dalt siden februar. Jeg har holdt på siden oktober, så jeg kjenner at det skal bli godt med en pause nå. Den er etterlengtet, sier Spieler Nilsen.

Tung dag

Arendalitten slet med å henge med de to andre guttene under søndagens løp.

— Det var mye tyngre enn tidligere. Det hadde hjulpet om vi hadde hatt seks friske bein. Da kunne vi ha kjempet om en medalje. Heldigvis går OL i Sotsji i februar, og da skal alle være i form, sier Spieler Nilsen.

— Det var ikke godt nok. Alle gjorde sitt beste, men vi er litt tynt besatt mot slutten av sesongen, sier landslagstrener Jarle Pedersen til Fædrelandsvennen.

Spieler Nilsen er inne i sin siste sesong som junior, og har nå avsluttet en lang sesong som har innehold både EM og VM allround, junior-VM og flere verdenscupløp.

— Når du er junior, er det vanskelig å holde trykket gjennom en hel sesong. Det blir en annen verden neste år, og da stilles det enda større krav. Jeg håper han kan ta steget, og utvikle seg videre, sier Pedersen.

Fornøyd med sesongen

— Har du troen på at han kan ta det siste steget?

— Ja, men det stilles store krav til å være en 24-timersutøver, sier Pedersen.

Spieler Nilsen er glad for at han har fått sjansen så mye denne sesongen.

— Da blir overgangen til senior lettere. Alt i alt har det vært en god sesong, selv om jeg gjerne skulle tatt gullet i junior-VM. Men det får jeg ikke gjort så mye med nå, sier 19-åringen.

Det norske laget hadde som mål å ta minst én medalje under VM i enkeltdistanser, men for første gang på fem år ble det ingen norske medaljer. To femteplasser var beste norske resultater på neste års OL-is i Sotsji.