LILLESAND: — Under Ungdommens Kulturmønstring i Lillesand imponerte du alle med en fem minutters kortfilm med din figur Stinkalot. En tegnet figur som ikke er helt snill med en elefantmaur, som for øvrig til slutt får et ublidt møte med en støvsuger. Mye arbeid?

— Ja, det er jo snakk om 24 bilder i sekundet, der figurene hele tider gjør små bevegelser. Og det er jo flere lag oppå hverandre. Så jeg begynte vel med dette for et års tid siden. Jeg har gjort alt selv, fra å lage manus til å finne på musikken der jeg bruker forskjellige rytmer som fins på PC-en. Historien bygger forresten på en stil jeg skrev i sjuende klasse der vi hadde fantasifigurer som tema.

— Helt på slutten, mens rulleteksten går og du takker din mor for hybelkaninene, er det et helt band som spiller, med riktig rytme hos trommisen og de rette grep på gitaren, så vidt vi kan se?

— Jo, det stemmer det. Var litt arbeid, det. Men det er moro å lage animasjonsfilm.

Mottok pris

— Du gikk videre til fylkesfinalen og fikk pris fra Lillesands Sparebank pluss rosende ord fra komitémedlem Thomas Hovland. Kan du tenke deg å fortsette med dette?

— Jeg er ikke helt sikker på utdannelsen, men det kunne være artig om det ble noe som hadde med dette å gjøre. I Stinkalot-filmen brukte jeg interiøret i stua som bakgrunn. Da vi hadde kulturuke på Lillesand Ungdomsskole, fant jeg og Haakon Wennesland ut at vi skulle lage en "morsomskummel" skrekkfilm om spøkelser vi fant i skogen. Vi brukte en dag på planlegging, mens selve filmen skulle lages på tre dager. Det ble jobbing seint og tidlig, langt ut over de timene vi skulle bruke på dette, sier Magne og viser filmen der mange skrekkfilmeffekter er med, fra naken skog i vinterland til "panikkfilming" med spøkelsene på slep.

Alt skjer på PC-en

- Vi trodde nesten du hadde et lite studio, men alt skjer på PC-en her hjemme på Kaldvell?

— Ja da, jeg har noen greie programmer jeg bruker. Men det tar lang tid, sier han og demonstrerer teknikken. Og 24 bilder i minuttet ganger 60 sekunder ganger fem minutter blir 3200 bilder.