KRISTIANSAND: — Hvorfor ble du interessert i amerikansk fotball?

— Jeg har bodd i California i 15 år og tok all utdannelsen min der. Siden ikke det finnes håndballag, så prøvde jeg meg på amerikansk fotball. Det er en av de raskest voksende idretter for damer i USA, og det er etablert to store ligaer. Det er bra, for det har alltid vært en mannsdominert sport. Jeg liker veldig godt lagfølelsen og samholdet spillet gir. Når maskinen, altså laget, fungerer og alle gjør sin jobb 100 prosent rett blir det magi, et lagmirakel på banen. For å oppnå dette ligger det utrolig mye trening bak.

- Hvem passer dette for?

— Vi ønsker alle jenter og damer over 16 år velkommen. Amerikansk fotball er for tøffe jenter som tåler en trøkk og som ikke er redd for å få blåmerker. Dette er en sport hvor man blir utfordret mentalt og fysisk uansett størrelse. Man lærer å respektere og ta vare på hverandre. Jeg trener styrke på Spicheren, og når jeg ser jenter som jeg tror kunne passe til å spille amerikansk fotball, så går jeg bort og snakker med dem. Da spør jeg gjerne om de trener til noe spesielt, og mange gjør ikke det. Amerikansk fotball er en super motivasjon til å trene hardt og målrettet, for man vil jo oppnå gode resultater på banen! Det er viktig å si man behøver ingen kunnskaper, vi lærer deg alt fra bunnen!

- Er det mye skader?

— Det er en kollisjonssport som er veldig fysisk, så det er klart at skader av og til skjer. Men vi forebygger med riktig utstyr og styrke- og kondisjonstrening.

- Hvilke ambisjoner har du for det nye damelaget?

— Jeg håper at vi i løpet av året har 30 spillere som jobber hardt sammen, og får til en god innsats i to kamper på slutten av året. I tillegg ønsker jeg å skape interesse for sporten, også blant damer. Vi er det første damelaget i Norge, så jeg håper vi kan inspirere andre klubber til å gjøre det samme. Da kan vi kanskje få til en liga etter hvert.

- Du har nylig flyttet til Kristiansand. Hva synes du om byen?

— Jeg må si jeg er blitt litt forelska i Kristiansand! Byen har alt jeg liker og dekker alle behov av interesser og livsstil. Jeg har også blitt kjent med noen flotte folk som viser meg vei i Sørlandets språkmysterier og hemmelige steder.

- Hva gjør du på fritida, når du ikke spiller fotball?

— Det blir dessverre ikke så mye fritid utenom jobb og fotball. Men jeg prøver å få tid til en ridetur, og jeg elsker terrengsykling. Ellers finner du meg på "loppis" og bruktbutikker. Jeg bruker faktisk mye tid på å kikke ut i lufta, siden jeg er forsker på luftforurensning.

- Når slapper du mest av?

— Når jeg er ute i skogen uten mobil. Eller når jeg ser på tv-serier. Akkurat nå er det True Blood!