KRISTIANSAND: Personen ble stoppet med 1,3 gram hasj og 9 gram hasjolje da crewet til Frank Ocean ankom Kjevik i 11-tiden i formiddag, bekrefter Helge Breilid, kontorsjef i Tollvesenet i Kristiansand til Fædrelandsvennen.

Det skal i tillegg ha blitt funnet 4 gram hasj og 3 gram marihuana i en søppelkasse på Kristiansand lufthavn Kjevik. Disse stoffene skal også være tilknyttet crewet.

Politiet opplyser om at en patrulje har hentet en USA-borger som ankom med fly til Kjevik. Mannen på 23 år var i besittelse av hasjklump og cannabisolje, opplyser politiet videre.

— Han sitter nå i arresten, og blir sittende til det blir klart hvordan politiet skal reagere, sier etterforskningsleder ved Kristiansand politistasjon, Kjell Erik Eriksen.

Magnus Andreassen, politiinspektør i Agder politidistrikt sier til Fædrelandsvennen 15. 30 at mannen har fått 7000 kroner i bot, og har forlatt politistasjonen i Kristiansand.

— Fordi han er utlending har han fått et forhåndsvarsel om utvisning, og saken er sendt videre til UDI som skal treffe et vedtak på om han utvises eller ikke, sier han.

Det forventes ikke at UDI treffer vedtaket i dag.

Den amerikanske rapperen Frank Ocean skal etter planen være headliner på Hovefestivalen i dag, og er ment å gå på scenen klokka 23.15 i kveld.

Hovefestivalen hadde ved 13.30-tiden ikke oversikt over hendelsen på Kjevik. Hovedpersonen selv er imidlertid ankommet festivalområdet.

- Vi kan bekrefte at Ocean med følge er kommet til Hovefestivalen, sier pressetalsmann Geir Lindahl i Hovefestivalen.