ORLEANS: Ordfører i Kristiansand, Arvid Grundekjøn, ble forsinket til undertegningen av vennskapsbyavtalen mellom Orleans og Kristiansand tirsdag ettermiddag.

Grundekjøn rakk ikke flyet fra Houston, der han har vært på oljemesse. Først da seremonien var over, kom ordføreren.

I ordførerens sted måtte Hans Otto Lund holde talen fra Kristiansand og overrekke gaven fra byen.

— Vennskapsbyforbindelsen med Orleans skaper endypere forståelse for den franske sjel blant kristiansanderne, sa Hans OttoLund under seremonien.

Vennskapsbyforbindelsen mellom Orleans og Kristiansand feirer i år 40 år, og en delegasjon fra Kristiansand er i den franske vennskapsbyen i forbindelse med den årlige Jeanne d'Arc-festivalen.

Til stede på seremonien var også utsendinger fra Parakou i afrikanske Benin og Wichita i Kansas i USA.

Borgermesteren i Orleans, Serge Grouard, gjorde sitt beste for å drøye seremonien for at Grundekjøn, som var på vei i bil fra flyplassen i Paris, skulle rekke fram. Humørfylt spurte han ordføreren i Wichita om han kunne tale i 20-25 minutter mens forsamlingen ventet på kristiansandsordføreren.

Til slutt kunne ikke signeringen av vennskapsbyavtalen utsettes lenger, og de andre vennskspsavtalene ble signert og gaver overrakt.

Da champagnen var sprettet og den formelle delen av seremonien var over, kom omsider Grundekjøn.

Ettersom ingen andre enn ordføren selv kan signere vennskapsbyavtalen, måtte Kristiansands signering finne sted i en egen seremoni senere.