VENNESLA: — Helt greit for oss i Lillesand. Vi la ut en tomt på Kjerlingland til fengsel, men den kan vi bruke til andre ting, for eksempel sykehus. Det viktige er at Sørlandet får nytt fengsel slik at politiet får frigjort ressurser og fangene får mer verdige forhold. Det må gjerne ligge i Vennesla. Det tror jeg hele Agder kan stille seg bak, sier Lillesand-ordfører Arne Thomassen.

I forrige uke var politikerne i Vennesla på befaring på Støleheia, i følge Vennesla Tidende.

Stort område

Vennesla kommune starter nå forhandlinger med flere grunneiere på Støleheia. Politikerne vil kjøpe 320 dekar, og omdanne dette til en regional næringspark. Fra før har Avfall Sør 120 dekar næringsområde på Støleheia, pluss avfallsanlegget. Statnett er også til stede med et større kraftanlegg.

— Støleheia kan bli et viktig regionalt næringsområde for industri og virksomheter som ikke er rene butikker. I den forbindelse kom tanken om fengsel opp. Støleheia er perfekt plassert. Det er kort vei til retten i Kristiansand og kort vei til Evje fengsel. Landsdelen trenger nytt fengsel. Støleheia ligger i god avstand til boligfelt og er perfekt, sier ordfører Torhild Bransdal.

Hun er glad for støtten fra Lillesand. Vennesla kommune har allerede hatt følere ute mot Justisdepartementet, som mener nytt fengsel på Agder ligger noe lenger fram i tid.

Statlige arbeidsplasser

— Vi har den beste tomten for nytt fengsel. Som et viktig tilleggsargument har du arbeidsplassene. Vennesla har, i forhold til størrelsen, få statlige arbeidsplasser og virksomheter, sier Bransdal.

Når fengsel kan bygges, er med andre ord uvisst. Det viktigste for Bransdal er å få kjøpt området, slik at Vennesla kommune kan få hånd om utviklingen av næringsområdet.

Rådmann Svein Skisland mener Støleheia-utviklingen er viktig, men vil komme tilbake med hvor tungt vennesla skal engasjere seg i opparbeidelsen av næringsparken.

— Med hånd om tilgjengelig næringsareal vil en i alle fall kunne ta avgjørelser og handle rimelig raskt. Dette spesielt med tanke på virksomheter med regional betydning av plass- og transportrelatert art, skriver Skisland som minner om at Støleheia ligger tett ved stamveien riksvei 9.