KRISTIANSAND: — Det vil være nyttig å utveksle informasjon for å bedømme situasjonen og vurdere om det er behov for ytterligere tiltak, særlig av forebyggende art. Mange har ansvar for deler av sakskomplekset. Det jobbes mye sektorvis, og vi må få klarlagt hvem som gjør hva og hvor mye. Vi må se på om mer kan gjøres på tvers og drøfte samordninger som kan gi bedre resultater, sier Ann-Kristin Olsen.

VARSLER TILTAK: Fylkesmann Ann-Kristin Olsen er overrasket over hvor mange jenter som lever under et strengt overvåkningsregime i vår landsdel. Foto: ARKIV

Hun er særlig opptatt av forebyggende arbeid og hvordan dette kan organiseres for å lette situasjonen mange jenter med minoritetsbakgrunn befinner seg i.— Forebyggende tiltak er alltid vanskeligere å få til og blir ofte nedprioritert i kampen om ressursene. Derfor er det veldig viktig å ha fokus på dette aspektet.

Fædrelandsvennens artikkelserie om jenter med minoritetsbakgrunn er den direkte årsaken til at Ann-Kristin Olsen har tatt initiativ til et møte. Det holdes i Kristiansand 20. juni. Hun forteller at hun har fulgt artikkelserien med interesse, og at hun er overrasket over at så mange jenter lever under et strengt overvåkningsregime og får innskrenket sin bevegelsesfrihet i hverdagen.

— Jeg kjente til deler av dette, men det har et større omfang og et større alvor enn jeg trodde. At det lokalt hos oss er så omfattende kom som en overraskelse. Utfordringene er store i disse miljøene. Dels dreier dette seg om kultur, dels om kriminalitet. Det er viktig at Fædrelandsvennen har belyst dette, og nå håper jeg vi kan få noe ut av møtet jeg har innkalt til.

Olsen opplyser at mange som er invitert til møtet allerede har takket ja. Hun har godt håp om at alle inviterte vil stille med sine representanter. Det gjelder Arbeidsdepartementet, Politidirektoratet, Nav, Utlendingsdirektoratet (UDI), Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi), Krisesenteret, Regionalt ressurssenter om vold, traumatisk stress og selvmordsforebygging (RVTS), Kristiansand kommune og utdanningskontoret og samfunnsavdelingen og helse- og omsorgsavdelingen hos Fylkesmannen i Vest-Agder. Stortingsrepresentant Kari Henriksen fra Vest-Agder Ap vil også delta.