KRISTIANSAND: "Området forsøples og all erfaring tilsier at kriminaliteten øker i områder hvor forsøpling skjer", mener de.

Det er i et brev til Kristiansand ingeniørvesen at beboerne i Sameiet Festningsgate 52 går hardt ut mot boforholdene i gaten.

Internasjonale klubber

De har blant annet sett seg lei på nattlig aktivitet knyttet til flere internasjonale klubber på hjørnet av Kristian 4. gate og Festningsgata.

"Brukere er ofte svært høyrostet inne i lokalet og flere kan bli stående på utsiden for å snakke/diskutere høylydt der. Ofte forekommer krangling og aggressiv adferd som kan virke skremmende, skriver beboerne i brevet."

De mener det ikke blir nattero før mellom klokken 02 og 04. "Har brukerne fått tillatelse til sin klubbvirksomhet og i tillegg med åpningstider til langt utover natten?" spør de i brevet

Tar selv ansvar

Beboerne klager også over at søppelet flyter i gaten. Selv tar de ansvar.

"Vi i sameiet ønsker å ta et ansvar for boområdet vårt ved å fjerne søppel både på fortau og gatesiden som grenser til eiendommen vår. Det er derfor beklagelig at så godt som ingen andre tar det samme ansvar fra Tordenskjoldsgate og nedover Festningsgata".

FRYKTER KRIMINALITET: "Området forsøples og all erfaring tilsier at kriminaliteten øker i områder hvor forsøpling skjer", mener beboerne i Sameiet Festningsgate 52

Beboerne mener også gaten de bor ved fortjener en ansiktsløfting.

"Festningsgata er en av byens hovedinnfartsårer. Gaten burde jo være innbydende og representativ for Kristiansand som en blomstrende by. Dette er langt fra tilfelle i dag", skriver de i brevet.

— Mye folk gir søppel

Ingeniørvesenet har sendt brevet videre til Statens vegvesen og Politiet, som har ansvar for veivedlikehold og orden i det aktuelle området.

Selv har de begrensede muligheter for å ta tak i problemene.

Veisjef i Vest-Agder, Johan Mjaaland, sier de har ansvaret for fylkesveien Festningsgata ned til Dronningensgate. En avtale med en entreprenør skal sikre at gata er ryddet hver vår før 17.mai.

— Men vi får ta en sjekk i området og se hvordan det ser ut, sier Mjaaland.

— Så er det vel en klar sammenheng mellom søppel og at noen legger fra seg søpla. Det er mye folk i området, legger han til.

Han sier det ikke er noen planer om å ruste gaten opp.

Ber om å bli varslet

Dag Tallaksen, leder for ordensavdelingen i Kristiansand-politiet, sier de også tidligere har fått meldinger om nattlig aktivitet i området.

— Det er flere kafeer i området, møtesteder for andre kulturer. Men ingen av dem selger alkohol, så da kreves det ikke noe søknad om dette, sier Dag Tallaksen.

Han oppfordrer folk til å varsle politiet, hvis det går ut over natteroen.

— Vil prøve å ta det med oss på våre runder, sier Tallaksen.